Pljevlja: Izgorjela kuća i dva pomoćna objekta

Komandir Službe zaštite Goran Čavić kazao da je sačuvano više objekata

5064 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Kuća u vlasništvu Uroša Tanjevića i dva pomoćna objekta izgorjeli su u sinoćnjem požaru u pljevaljskom selu Slatina.

Komandir Službe zaštite opštine Pljevlja, Goran Čavić, kazao je da su sinoć oko 22.20 sati dobili poziv o požaru na porodičnoj kući, u selu koje je udaljeno oko 50 kilometara od Pljevalja, od čega veći dio makadama. Vozilu napunjenom vodom, kako ističe, treba nesto manje od dva sata za dolazak.

"Odmah nakon poziva upućena je jedna posada od tri čovjeka sa jednim vozilom da bi nakon 20 minuta bio zaprimljen novi poziv sa iste lokacije da je požar zahvatio i obližnje pomoćne objekte, a da prijeti i drugim objektima nakon čega je upućeno još jedno vozilo sa posadom od tri čovjeka. Po dolasku na lice mjesta vatrogasci su zatekli požar stambenog objekta u potpuno razvijenoj fazi koji je zahvatio kompletnu kuću, kao i dva drvena pomoćna objekta u blizini. Kuća se sastojala od kamenog prizemlja sa spratom i potkrovljem od drveta", rekao je Čavić.

Gašenje pozara je, dodaje, otežavalo i to što je objekat bio pokriven i opšiven limom tako da je bilo moguće gasiti samo kroz postojeće otvore.

"Pored gašenja požarom zahvaćenih objekata pristupilo se i čuvanju ostalih ugroženih. Epilog je izgorela kuća i dva pomoćna objekta, dok su ostali objekti sačuvani. Posade su se u bazu povratile oko osam časova danas. Uzrok požara utvrdiće nadležne službe", kazao je Čavić.

Bonus video: