“The Incredible Destinations & Events” projekat

DJ-evi će nastupati na Tari i Gospi

Kako bi privukli turiste, vladini resori žele da “EXIT” organizuje “The Incredible Destinations & Events”

4620 pregleda 1 komentar(a)
Jedna od mogućih lokacija: Gospa od Škrpjela, Foto: Siniša Luković
Jedna od mogućih lokacija: Gospa od Škrpjela, Foto: Siniša Luković

Vlada namjerava da utroši do petine miliona eura na organizaciju “The Incredible Destinations & Events” projekta, koji ima za cilj da privuče turiste u Crnu Goru.

U informaciji koja je usvojena prije dva dana, napominju da događaju, u skladu s mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, može da prisustvuje do 40 osoba.

Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma (MORT), kako se navodi u informaciji s Vlade, smatraju da posao treba da odrade organizatori “Sea dance” festivala.

“Koristeći snagu EXIT brenda, kao jednog od vodećih evropskih festivala i najvećih atrakcija za mlade i kulturni turizam, projekat će imati veliku vidljivost i promociju, i mogući doseg i do višemilionske publike sa svim učesnicima, partnerima i influenserima”, navodi se u dokumentu koji su razmatrali članovi Vlade.

Imajući u vidu trenutnu situaciju s pandemijom kovida-19, ove godine nije moguće organizovati manifestaciju poput “Sea Dance”.

Napominje se da su muzički događaji nerijetko korišćeni kao alat u brendiranju i popularizaciji destinacija, dok prenos događaja s egzotičnih i neuobičajenih lokacija postaju trendovi u njihovoj promociji.

U MORT-u smatraju da projekat može da ima veliki značaj za bolji razvoj turističkih kretanja u Crnoj Gori do kraja godine, a on može da ima i veliki uticaj za oporavak turističke privrede.

Za ovogodišnje izdanje projekta odabrane su četiri lokacije, od kojih će biti izabrane tri - Most na Đurđevića Tari i Gospa od Škrpjela u avgustu, odnosno tvrđava Besac na Skadarskom jezeru i ulcinjska Velika plaža u septembru. Inače, Ministarstvo kulture produžilo je do 7. septembra javni oglas za davanje pod koncesiju tvrđave Besac na period od 30 godina. Ovo Ministarstvo je jedan od partnera na ovom projektu.

Koncesionar koji dobije na korišćenje tvrđavu na toj lokaciji gradiće objekat muzejskog karaktera s ugostiteljskim sadržajima i biće mu dozvoljeno i da izgradi privremene smještajne jedinice kategorije najmanje četiri zvjezdice. Program je koncipiran tako da se dovedu neke od popularnih zvijezda svjetske elektronske muzike, koje će svoje nastupe imati na jednoj od ovih lokacija.

“Navodimo samo neke od njih: Maceo Plex, Tale of Us, Denis Sulta. Svi oni imaju veliki broj pratilaca na društvenim mrežama i nakon izrade video materijala svaki od njih će objaviti na svojim profilima, i na taj način će milionska publika moći da vidi prirodne i kulturne ljepote Crne Gore”, navodi se u informaciji.

Preporučujemo za Vas