Željeznički prevoz: Saobraćaj na relaciji Bar-Topčider-Bar od 3. septembra

"U početku će saobraćati samo noćni voz koji iz stanice Bar polazi u 19.00, iz Podgorice u 20.05 i iz Bijelog Polja u 22.43, sa dolaskom u Topčider u 6.12 sati. Polazak voza iz Topčidera je u 21.10. sati. U zavisnosti od interesovanja i potražnje, ubrzo će biti pokrenut i dnevni voz", ističe se u saopštenju Željezničkog prevoza Crne Gore

22190 pregleda 838 reakcija 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Luka Zeković
Ilustracija, Foto: Luka Zeković

Međunarodni željeznički saobraćaj na relaciji Bar - Topčider (Beograd) - Bar koji je bio obustavljen zbog zatvaranja granice sa Srbijom zbog koronavirusa, ponovo se uspostavlja počev od četvrtka 3. septembra 2020. godine, saopšteno je iz Željezničkog prevoza Crne Gore.

"U početku će saobraćati samo noćni voz koji iz stanice Bar polazi u 19.00, iz Podgorice u 20.05 i iz Bijelog Polja u 22.43, sa dolaskom u Topčider u 6.12 sati. Polazak voza iz Topčidera je u 21.10. sati. U zavisnosti od interesovanja i potražnje, ubrzo će biti pokrenut i dnevni voz", ističe se u saopštenju Željezničkog prevoza Crne Gore.

U saopštenju se dodaje da shodno preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore i međunarodnih željezničkih institucija putnici u međunarodnom saobraćaju treba da se pridržavaju sljedećih mjera.

"Obavezno je nošenje zaštitnih maski prilikom kupovine vozne karte, ulaska u voz i tokom putovanja, osim za putnika dok boravi sam u kabini i djecu mlađu od pet godina.

Obavezan je termalni skrining pri ulasku u voz. U slučaju pojave simptoma i znakova infekcije zabranjen je ulazak u voz i obavezna je samoizolacija i testiranje te ponašanje u skladu sa rezultatom testa.

Obavezno je prijavljivanje kondukteru/pratiocu kola simptoma ili zdravstvenih poteškoća koje se jave tokom putovanja.

Obavezno je državanje fizičke distance prilikom kupovine voznih karata, na peronima i u vozu.

Za putnike koji dolaze iz inostranstva obavezno je posjedovanje važećeg negativnog PCR testa na koronavirus ili pozitivnog ELISA testa ne starijeg od 72 sata, prema procedurama NKT-a", kazali su iz Željezničkog prevoza.

Oni mole putnike da kupuju vozne karte unaprijed, kad god je to moguće.

"Preporučujemo dolazak putnika na stanicu pola sata prije polaska voza u cilju smanjenja gužvi prilikom kupovine karte. Karte će biti u prodaji od utorka, 1. septembra 2020. godine. Molimo putnike da se pridržavaju svih preporučenih mjera", kazali su iz Željezničkog prevoza.

Bonus video: