"Savjet RTCG gura novinare da rade protiv javnog interesa, Radović nije učinio ništa da se umanji partijski pritisak"

"Radović je tokom svog mandata, kao i ostali članovi Savjeta, mogao javnim nastupima da pravi pritisak na neprofesionalni menadzment, mogao je da inicira izmjenu ugovora sa generalnim direktorom Božidarom Šundićem i traži da njegov opstanak na funkciji bude uslovljen povjerenjem građana u RTCG, mogao je da traži smjenu generalnog direktora zbog katastrofalno niskog povjerenja građana u RTCG i zbog nepoštovanja zakona i internih akata"

5965 pregleda 1 komentar(a)
Vuković, Foto: Savo Prelević
Vuković, Foto: Savo Prelević

Media centar osuđuje napad na ekipu Radio televizije Crne Gore (RTCG) i moli građane da svoje nezadovoljstvo radom javnog medijskog servisa ne ispoljavaju napadom na imovinu i zaposlene jer su oni najmanje krivi za neprofesionalizam ovog medija, saopšteno je iz Media centra.

Prema navodima objavljenim na portalu RTCG, tokom slavlja pobjede opozicije, u centru Podgorice napadnuta je ekipa Televizije Crne Gore (TVCG), dok se vraćala sa radnog zadatka.

"U RTCG radi značajan broj onih koji pokušavaju da rade profesionalno svoj posao ali je njihov angažman nevidljiv zbog lošeg rada Savjeta i menadžmenta, koji su glavni krivci što nacionalni javni medijski servis ne vrši zakonom utvrđenu funkciju. Media centar smatra licemjernom izjavu Savjeta RTCG kojom "najoštrije osuđuje napad na ekipu te kuće", dok svojim činjenjem i nečinjenjem gura novinare da rade protiv javnog interesa i time ih svjesno izlaže opasnosti", ističe se u saopštenju Media centra koje potpisuje Dragoljub Vuković, predsjednik Skupštine Media centra.

Savjet RTCG najoštrije je juče osudio napad na ekipu te medijske kuće u centru Podgorice i pozvao crnogorsku javnost da ne dozvoli takva ponašanja.

U saopštenju Media centra se navodi da je dodatno licemjerno "posipanje pepelom člana Savjeta Milana Radovića, koji nije uradio ništa da se makar malo umanji partijski pritisak na rad javnog medijskog servisa, a njegovo oglašavanje na društvenim mrežama smatramo pokušajem prebacivanja sopstvene odgovornosti i skrivanja iza neprofesionalnog menadžmenta".

"Radović je tokom svog mandata, kao i ostali članovi Savjeta, mogao javnim nastupima da pravi pritisak na neprofesionalni menadzment, mogao je da inicira izmjenu ugovora sa generalnim direktorom Božidarom Šundićem i traži da njegov opstanak na funkciji bude uslovljen povjerenjem građana u RTCG, mogao je da traži smjenu generalnog direktora zbog katastrofalno niskog povjerenja građana u RTCG i zbog nepoštovanja zakona i internih akata. Mogao je i još mnogo toga. Pozivamo nadležne organe da istraže ovaj slučaj i preduzmu zakonom propisane radnje prema počiniocima", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: