Pizana na ljeto bez ležaljki i suncobrana

Morsko dobro preduhitrilo Opštinu Budva koja je željela da zakupi plažu i pretvori je u javno kupalište...
76 pregleda 4 komentar(a)
Plaža Pizana, Foto: Vuk Lajović
Plaža Pizana, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 23.01.2018. 17:20h

Jedna od najpopularnijih budvanskih gradskih plaža - Pizana, kupalište tik uz gradske bedeme, biće ovoga ljeta javno kupalište, bez mobilijara.

To piše u dopisu koje je “Morsko dobro“ uputilo Ministarstvu održivog razvoja. Time je “Morsko dobro” preduhitrilo Opštinu Budva čije je rukovodstvo jasno stavilo do znanja da želi da je zakupi i pretvori u javnu plažu.

“Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore uputilo je početkom decembra prošle godine inicijativu Ministarstvu održivog razvoja i turizma za Izmjenu plana objekata privremenog karaktera u zoni morskog dobra za period 2016-2018. godine za prenamjenu korišćenja budvanske plaže Pizana. Shodno inicijativi Javnog prduzeća, nova Izmjena Plana definisala je Pizanu kao javnu plažu bez obaveze postavljanja plažnog mobilijijara“, naveli su iz “Morskog dobra”.

Navode da je cilj “Morskog dobra” bio da se pored dvije postojeće gradske plaže - Slovenske i dijela Petrovačke, obezbijedi još jedno gradsko kupalište u kontakt zoni budvanskog Starog grada.

Opština je bila spremna da čak ne produžuje ugovor o zakupu lokala na Pizani koji su u vlasništvu njenog vaterpolo kluba, kako bi je preuzela i pretvorila u javnu.

Opština je ove godine budžetom opredijelila 50.000 eura, kako bi pokušala da zakupi plaže, a potom ih pretvori u javna kupališta.

Bonus video: