Predložili stotinu mjesta za upis na doktorske studije

Na Prirodno-matematičkom i Elektrotehničkom fakultetu za doktorske studije predloženo po 15 mjesta

2136 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: TV Vijesti
Ilustracija, Foto: TV Vijesti

Senat Univerziteta Crne Gore (UCG) predložio je 100 mjesta za upis na doktorske studije za studijsku 2020/21. godinu, saopšteno je iz UCG.

Iz UCG kazali su da je na Prirodno-matematičkom i Elektrotehničkom fakultetu za doktorske studije predloženo po 15 mjesta, Medicinskom 12, a na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje i Pomorskom fakultetu Kotor po deset mjesta.

Kako su naveli, na Filološkom fakultetu predloženo je osam mjesta, a na Pravnom šest.

Iz UCG su rekli da je na Biotehničkom, Građevinskom, Mašinskom i Fakultetu za turizam i hotelijerstvo za doktorske studije predloženo po pet mjesta.

Navodi se da su na Metalurško-tehnološkom fakultetu i Filozofskom predložena po dva mjesta.

Iz UCG su kazali da će predlog Senata UCG biti dostavljen na dalje razmatranje Upravnom odboru.

“Upravni odbor će donijeti odluku o predlogu broja studenata za upis na doktorske studije i visini školarine, a o čemu će konačnu odluku donijeti Vlada u postupku davanja saglasnosti na raspisivanje konkursa”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Senat usvojio i predlog Vijeća Fakulteta političkih nauka i Studentskog parlamenta UCG da se na studijskom programu Socijalna politika i socijalni radrang lista proširi za pet kandidata.

“Senat je imenovao recenzentsku komisiju za oblast Fizika na Prirodno-matematičkom fakultetu, oblast Ekonomska analiza i politika na Ekonomskom fakultetu, kao i Komisiju za praćenje inauguracionog predavanja za oblast Izvođačke umjetnosti (Klavir) na Muzičkoj akademiji”, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: