Hajdinaga v.d. direktora TO Ulcinj

On je na toj funkciji naslijedio partijskog šefa, lidera Demokratske partije Fatmira Đeku, koji je počeo poslanički mandat

15721 pregleda 44 reakcija 7 komentar(a)
Hajdinaga, Foto: Savo Prelević
Hajdinaga, Foto: Savo Prelević

Upravni odbor Turističke organizacije Ulcinj, danas je za vršioca dužnosti direktora te organizacije izabrao bivšeg predsjednika Opštine i u dva mandata u Vladi Crne Gore ministra za manjine, Gzima Hajdinagu. On je na toj funkciji naslijedio partijskog šefa, lidera Demokratske partije Fatmira Đeku, koji je počeo poslanički mandat.

Za Hajdinagu je glasalo šest članova UO, protiv je bio predstavnik DUA Nuro Šata.

"Predloženi kandidat ne ispunjava uslove predviđene statutom TO. On je elektro inženjer, a na tom mjestu prema statutu, mora biti pravnik, ekonomista ili turizmolog", kazao je Šata "Vijestima". Naveo je da je bio protiv i zato što Hajdinaga nije dostavio pisanu ostavku na funkciju koju trenutno pokriva u Podgorici.

"Tačno je da po koalicionom sporazumu, mjesto direktora TO pripada DP, ali mislim da je vrijeme da na to mjesto konačno dođe profesionalac", kazao je Šata.

Predsjednik UO TO Ulcinj Redžep Tagani (DPS) kazao je da u izboru Hajdinage nije ništa sporno.

"Ovo nije bio konkurs, već izbor v.d. direktora. Kada bude konkurs, može se prijaviti i više kandidata i tada možemo razgovarati o tome ko ispunjava uslove a ko ne", lazao je Tagani "Vijestima". Komentarišući tvrdnje Šate, naveo je da su vjerovatno pitanju lični motivi i animoziteti.

"Vijesti" su jutros objavile da je Hajdinaga najozbiljniji kandidat za novog direktora TO Ulcinj. Prema nezvaničnim informacijama, Đeka je imao otpor u partiji zbog favorizovanja Hajdinage, koji nije izvorni član Demokratske partije.

Bonus video: