Krapović: Organizatori da ne prijete javno, Budva je malo veći brend od Sea Dance-a

Krapović je saopštio da zna da "nijesu dovoljno brzi" za planove organizatora, ali da "imaju mnogo drugog posla i obaveza"
61 pregleda 51 komentar(a)
Dragan Krapović, Foto: Zoran Đurić
Dragan Krapović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 12.01.2018. 08:29h

Predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović saopštio je da će se Budva odnijeti ozbiljno i odgovorno u vezi Sea Dance-a, te da organizatori, sponzori i svi kojima je stalo do festivala, budu spokojni.

Krapović je u reagovanju na upozorenje Sea Dance organizatorima poručio da "ne pominju tužbe, upozoravaju i prijete javno".

" Jednom sam već rekao da skidamo kapu EXIT brandu, ali da je Budva ipak malo veći brend i od EXIT-a i SDF-a. Zato nas, kako bi se Crnoj Gori reklo, nemojte „strašit’ vučijom čaprom“", navodi Krapović.

On podsjeća da je organizatorima prije početka festivala uplaćen dug od 95.000 eura iz 2016. godine i dogovorena, potpisana i uplaćena suma od 150.000 eura za 2017. godinu.

"Nažalost, moraćemo u 21. vijeku, kako sami kažete, svi zajedno promisliti i prodiskutovati o budućnosti Sea Dance festivala i o ugovoru, i to iz dobro poznatih razloga. Naime, cijela priča je od samog početka problematična. To nema veze sa novom vlašču u Budvi, već smo probleme naslijedili i oni se svake godine manifestuju i štete imidžu kako Festivala tako i Budve. Mislim da nije korisno da idemo „down the SDF memory lane“ festivalskih problema. Drago nam je da imate dobru saradnju sa MORT-om i da se na nju pozivate. Znamo da su vam i prošle godine nudjene određene alternative, da ste takođe prijetili odlaskom u Grčku itd. Ukoliko se za taj put odlučite, želimo vam svaku sreću", piše u reagovanju Krapovića.

Predsjednik opštine dodaje da zna da "nijesu dovoljno brzi" za planove organizatora, ali da "imaju mnogo drugog posla i obaveza".

"Ostavljen nam je haos koji malo po malo sređujemo i sada polako sve u Budvi ide uzlaznom putanjom, pa vjerujem da će tako biti i sa SDF. Brzo ćemo doći do lokacije i svega ostalog, posebno zbog toga što ove godine imamo više vremena jer je festival pomjeren za kraj avgusta ili početak septembra", zaključuje Krapović.

Bonus video: