Nikšić: Tribina o značaju ljekovitog i začinskog bilja

Projekat, koji je dobio podršku od Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, traje osam mjeseci i do sada je organizovano pet radionica i dvije tribine

3660 pregleda 1 komentar(a)
Foto: NVO Agro Kličevo
Foto: NVO Agro Kličevo

NVO „Agro Kličevo“ organizovala je tribinu pod nazivom „Značaj uključenja poljoprivrednih proizvođača u šeme kvaliteta i organsku proizvodnju ljekovitog i začinskog bilja". Tribina je organizovana za buduće poljoprivredne proizvođače ljekovitog i začinskog bilja, a predavač je bio specijalista za organsku proizvodnju, Ratko Bataković.

„On je u uvodnom dijelu tribine govorio o značaju organske proizvodnje ljekovitog i začinskog bilja u Nikšiću, kao i o mogućnostima i benefitima koje organska proizvodnja donosi budućim poljoprivrednim proizvođačima koji se žele baviti proizvodnjom začinskog bilja“, stoji u saopštenju za javnost koje potpisuje predsjednica Udruženja proizvođača zdrave hrane „Agro Kličevo“, Dragana Mirović.

U drugom dijelu tribine Bataković je odgovarao na pitanja zainteresovanih učesnika vezanih za potrebe tržišta za ljekovitim i začinskim biljem, o ekonomskoj isplativosti i održivosti proizvodnje ovog bilja, te o proizvodnji, konkurentnosti i plasmanu gotovog proizvoda na domaćem i inostranom tržištu.

Tribina je održana u sklopu projekta „Podrška poljoprivrednim proizvođačima kroz promociju organske proizvodnje i plasmana začinskog bilja na domaćem tržištu”, koji „Agro Kličevo“ realizuje zajedno sa „Medija timom“. Projekat, koji je dobio podršku od Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, traje osam mjeseci i do sada je organizovano pet radionica i dvije tribine.

Bonus video: