Skupština Glavnog grada: Nismo dobilu odluku Vlade

“Do početka rasprave o ovoj tački dnevnog reda Skupštini nije dostavljena navodna Odluka Vlade o prestanku važenja Odluke o davanju prethodne saglasnosti Glavnom gradu Podgorica za otuđenje nepokretnosti”, kaže se u saopštenju

11538 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Skupština opštine Podgorica nije dobila odluku Vlade o poništenju saglasnosti Glavnog grada da se ustupi zemljište Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi (CPC), saopšteno je iz Glavnog grada.

Premijer Zdravko Krivokapić kazao je danas da je Vlada poništila saglasnosnt Glavnog grada da se ustupi zemljište CPC, jer su, kako je naveo, nejasni kriterijumi za ustupanje zemljišta.

Iz Glavnog grada kazali su da su na sjednici Skupštine opštine Podgorica odbornici, sa 33 glasa za, donijeli Odluku o prenosu prava svojine Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi na građevinskom zemljištu u zahvatu DUP-a „Nova Varoš 2 “ u Podgorici.

“Do početka rasprave o ovoj tački dnevnog reda Skupštini nije dostavljena navodna Odluka Vlade o prestanku važenja Odluke o davanju prethodne saglasnosti Glavnom gradu Podgorica za otuđenje nepokretnosti”, kaže se u saopštenju.

Iz Glavnog grada kazali su da je naknadnim uvidom u službenu evidenciju Službe Skupštine, utvrđeno da navedena odluka nije dostavljena do kraja radnog vremena ni Skupštini Glavnog grada, ni gradonačelniku.

Bonus video: