Vlada poništila odluku Glavnog grada o ustupanju zemljišta CPC zbog "nejasnih kriterijuma"

Skupština Glavnog grada danas je glasovima vladajuće većine iz Demokratske partije socijalista (DPS), Liberalne partije (LP), Socijaldemokrata (SD) i odbornika Građanskog pokreta URA Zorana Mikića i Milene Vuković Sekulović usvojila odluku o dodjeli zemljišta CPC za gradnju hrama u Podgorici

36540 pregleda 294 reakcija 185 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Premijer Zdravko Krivokapić rekao je da je Vlada poništila saglasnost Glavnog grada da se ustupi zemljište Crnogroskoj pravoslavnoj crkvi (CPC) za izgradnju hrama u Podgorici.

On je kazao da je ta odluka takva jer su nejasni kriterijumi za ustupanje zemljišta.

"Nema niko prava da krčmi državnu imovinu na bilo koji način. Moraju da se uspostave jasni principi i kriterijumi kada se to radi i pod kojim uslovima. Vlada je u prelaznom periodu donijela mnogo odluke, među kojima i ovu, kojom ustupa zemljište Glavnom gradu. Šta bi tu trebalo da nastane, tu postoje takođe određene pretpostavke, ali da ne mislite da to ima bilo kakve veze sa našim odnosom prema bilo kom entitetu. To je stav Vlade, da u budućem vremenskom periodu, želimo da ono što je naše zajedničko po jasnim kriterijumima i principima, prenosimo ili na lokalnu samoupravu ili druge entitete", kazao je Krivokapić.

Skupština Glavnog grada danas je glasovima vladajuće većine iz Demokratske partije socijalista (DPS), Liberalne partije (LP), Socijaldemokrata (SD) i odbornika Građanskog pokreta URA Zorana Mikića i Milene Vuković Sekulović usvojila odluku o dodjeli zemljišta Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi (CPC) za gradnju hrama u Podgorici.

Bonus video: