Golubović odlikovao najbolje policajce

Cvijović i Potpara, zahvalili su se na nagradi, koja će im, kako su istakli biti podstrek da u budućem radu bolje i profesionalnije obavljaju svoje službene poslove i zadatke

6722 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Opština Pljevlja
Foto: Opština Pljevlja

Predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović uručio je nagrade najboljim policajcima Centra bezbjednosti i Stanice granične policije u prošloj godini.

Iz Kabineta predsjednika Opštine je saopšteno da su nagradu u iznosu od 250 eura dobila dva policajca Draško Cvijović, stariji policajac I klase (Centar bezbjednosti Pljevlja) i Branko Potpara, stariji policajac I klase (Stanica granične policije Pljevlja).

Cvijović i Potpara, zahvalili su se na nagradi, koja će im, kako su istakli biti podstrek da u budućem radu bolje i profesionalnije obavljaju svoje službene poslove i zadatke.

Predsjednik Golubović istakao je uvjerenost da pripadnici Centra bezbjednosti i Granične policije rade svoj posao po savjesti, veće sigurnosti i bezbjednosti svih sugrađana i lokalne zajednice.

„Danas smo sa dobitnicima nagrada i rukovodiocima pljevaljske Uprave policije i Granične policije razgovarali o aktivnostima koje je policija ove godine imala, a obzirom na dosta dešavanja gdje je aktivnost policije morala da bude na povećanom nivou. Konstatovali smo da su Pljevlja bezbjedan grad, da je stanje reda i mira u Pljevljima zadovoljavajuće. To smo potkrijepili određenim činjenicama, koje govore da u Pljevljima ove godine imamo 20 odsto manje krivičnih djela, broj saobraćajnih nesreća smo smanjili sa trocifrenih na dvocifrene brojeve, a dosta krivičnih djela koja su ostvarivane u Pljevljima je riješeno. Opština Pljevlja, Uprava policije, granična policija i svi državni organi bili su na istom zadatku – da obezbijede kvalitetnije i bolje uslove za život svih građana. Mislim da smo današnjim sastankom i konstatovanjem činjenica to i približili građanima i da građani na kvalitetan način i promišljaju o tim stvarima.“, istakao je prvi čovjek pljevaljske lokalne uprave.

Prema riječima načelnika pljevaljskog Centra bezbjednosti Dragana Slavulja, stanje bezbjednosti u opštini Pljevlja bilo je povoljno i da nije bilo nekih teških krivičnih djela koje bi izazvale veliku zabrinutost građana.

“Bez obzira na dešavanja koja su bila u Pljevljima i situaciju koju smo imali prouzrokovanu virusom korona uspjeli smo da sačuvamo bezbjednost svih građana i meni najvažnije, uspjeli da sačuvamo zdravlje svih službenika centra bezbjednosti Pljevlja i da realizujemo sve zadatke koje se pred nas postavljaju”, kazao je Slavulj.

U odlučivanju za izbor najboljeg policajca godine, kako je istakao, uvažio je prijedloge njihovih starješina, a njihovo višegodišnje iskustvo i postignuti rezultati rada, preporučili su ih da zasluženo i budu nagrađeni.

Bonus video: