Građanska alijansa postala članica ECAS-a

“Krajem prošle godine postali smo članica jedne od jedne od najpriznatijih evropskih organizacija koje njeguju zaštitu i unapređenje ljudskih prava, ECAS-a, sa kojima već imamo ostvarenu saradnju”, kazali su iz GA

2459 pregleda 0 komentar(a)
Građanska alijansa, Foto: Printscreen
Građanska alijansa, Foto: Printscreen

Građanska alijansa (GA) krajem prošle godine postala je članica jedne od najpriznatijih evropskih organizacija ECAS-a (European Citizen Action Service), koje njeguju zaštitu i unaprjeđenje ljudskih prava, saopšteno je iz te nevladine organizacije (NVO).

Iz GA su naveli da se od osnivanja zalažu za osnaživanje ljudskih i građanskih prava, prateći standard Evropske unije (EU) i zahtjeve vezane za učlanjenje u EU.

“Krajem prošle godine postali smo članica jedne od jedne od najpriznatijih evropskih organizacija koje njeguju zaštitu i unapređenje ljudskih prava, ECAS-a, sa kojima već imamo ostvarenu saradnju”, kazali su iz GA.

Oni su podsjetili da je ECAS međunarodna organizacija sa sjedištem u Briselu, koja uskoro slavi 30 godina svog postojanja.

ECAS, kaku su kazali iz GA, radi na osnaživanju kako građana, tako i EU kroz promociju i odbranu građanskih prava, na razvoju i podršci mehanizama razvoja za povećanje demokratskog učešća građana i građanskih organizacija u Uniji.

“Veliko nam je zadovoljstvo što ćemo uz ovako renomiranu organizaciju moći zajedno da radimo na unapređenju ljudskih prava i prava građana, evropskim integracijama, kao i rješenjima vezanim za demokratske inovacije”, poručili su iz GA.

Bonus video: