snažno odgovoriti na diskriminaciju, omalovažavanje i uvredu

Đurović: Danas su na udaru koleginice Bratić i Zoronjić, a sjutra ko zna ko

"Ako se zbog svog političkog i nacionalnog opredjeljenja napadaju žene na najvišim funkcijama u našem društvu, možete zamisliti kroz kakvu agoniju i torturu prolaze ostale žene u Crnoj Gori"

4658 pregleda 9 komentar(a)
Danijela Đurović, Foto: SNP
Danijela Đurović, Foto: SNP

Potpredsjednica Socijalističke narodne partije Danijela Đurović (SNP) saopštila je da su napadi na ministarku prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić, kao i nedavno na poslanicu Građanskog pokreta URA Suadu Zoronjić "najeklatantniji primjeri u kakvom ostrašćenom i primitivnom društvu živimo".

"Ovo ne da je za osudu, već za pod hitno iznalaženje i procesuiranje kreatora i nalogodavaca ove besprizorne karikature. Svako ima pravo da gaji lične simpatije ili antipatije prema bilo kome, ali uvrede i prijetnje na osnovu polne, nacionalne i vjerske pripadnosti ne smiju se tolerisati, već urgentno procesuirati. Danas su na udaru koleginice Bratić i Zoronjić, a sjutra ko zna ko. Ako se zbog svog političkog i nacionalnog opredjeljenja napadaju žene na najvišim funkcijama u našem društvu, možete zamisliti kroz kakvu agoniju i torturu prolaze ostale žene u Crnoj Gori", saopštila je Đurović.

Dodala je da će kao članica skupštinskog Odbora za rodnu ravnopravnost aktivno djelovati na osnaživanju žena i njihovom većem angažmanu u političkom životu i svim društvenim sferama.

"Na žalost ovakvi incidenti unazađuju naš rad i demotivišu žene od većeg uključivanja. Ako želimo biti istinski, a ne samo deklarativno, razvijeno društvo koje poštuje i implementira evropske vrijednosti, onda moramo dati snažan odgovor na svaku diskriminaciju, omalovažavanje i uvredu. Žene su najsnažniji oslonac našeg društva i ujedinjene i solidarne bićemo nezaustaviva prepreka svakom šovinizmu, mizoginom djelovanju, političkoj, nacionalnoj i vjerskoj diskriminaciji", zaključila je Đurović.

Preporučujemo za Vas