DPS: Ministarka zdravlja da ne zaobilazi istinu

Iz DPS-a pozvali Borovinić Bojović da saopštava precizne i relevantne podatke o epidemiološkoj situaciji i vakcinaciji u našoj državi, što, kako ocjenjuju, "očigledno do sada nije radila"

6248 pregleda 33 reakcija 33 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Činjenica da su granice otvorene za sve putnike bez ikakve kontrole, potpuno obesmišljava mjeru PCR testiranje putnika koji dolaze iz Velike Britanije, ocijenili su danas u Demokratskoj partiji socijalista (DPS).

Na današnjoj pres konferenciji Ministarstva zdravlja saopšteno je da crnogorski državljani i stranici iz Velike Britanije u Crnu Goru mogu ući samo sa negativnim testom ne starijim od 72 časa.

"Mutirani virus se pojavio u regionu, kao i u drugim zemljama Evrope i pitanje je samo kada, a ne kako će ući u Crnu Goru - ukoliko već nije - posebno kada se ima u vidu da je naša Vlada, u vrijeme kad cio svijet štiti svoje građane, širom otvorila vrata putnicima, a posredno i koronavirusima", navode iz DPS-a.

Iz te partije su poručili ministarki zdravlja Jeleni Borovinić Bojović da "ne zaobilazi istinu" i da ne saopštava, "u populističkom zanosu, poželjne informacije", već tačne, precizne i relevantne podatke o epidemiološkoj situaciji u Crnoj Gori i vakcinaciji u našoj državi, što, kako ocjenjuju, "očigledno do sada nije radila".

Iz DPS-a su kazali da današnji izostanak ministarke sa konferencije za medije tumače kao pokušaj da izbjegne brojna pitanja koja se tiču kompleksne epidemiološke situacije i neizvjesne vakcinacije.

"Izjava sekretara Ministarstva zdravlja da tek danas vidi 'svijetlo na kraju tunela' po pitanju vakcina, u suprotnosti je sa onim što je ministarka samouvjereno najavila na posljednjem presu - da vakcine stižu krajem januara ili početkom februara. Sekretar je na taj način demantovao ministarku i nametnuo zaključak da je ministarkina izjava bila zapravo blef, a da je potpuno nepoznato jesmo li sa bilo kojim proizvođačem potpisali ugovor i da li će vakcine u dogledno vrijeme stići u Crnu Goru", saopšteno je iz DPS-a.

Bonus video: