Pljevaljski ljekari odgovorili Laloviću: Džarić ima riješeno stambeno pitanje, ima dva stana u Novom Sadu

Grupa od 12 ljekara, reagujući na izjavu direktora Opšte bolnice u Pljevljima, dostavila dokaze o vlasništvu nad dva stana u Novom Sadu i najavila tužbe zbog izjave da su neki ljekari odbijali da zbrinu hitna stanja

19876 pregleda 38 reakcija 38 komentar(a)
Zgrada pljevaljske bolnice, Foto: Goran Malidžan
Zgrada pljevaljske bolnice, Foto: Goran Malidžan

Jedini anesteziolog u Opštoj bolnici u Pljevljima Radenko Džarić ima riješeno stambeno pitanje, a on i njegova supruga vlasnici su dva stana u Novom Sadu.

To tvrdi grupa od 12 pljevaljskih ljekara specijalista, reagujući na izjavu direktora Opšte bolnice u Pljevljima Erduana Lalovića da je, tražeći donaciju od Rudnika uglja, imao namjeru da pomogne Džariću da riješi svoje stambeno pitanje.

Oni su “Vijestima” dostavili i izvode iz katastarske evidencije iz koje potvrđuju njihove tvrdnje.

“Medicinski direktor Radenko Džarić je odavno riješio svoje stambeno pitanje jer u posjedu ima dva stana u Novom Sadu. Jedan stan od 61 metra kvadratnog se vodi na njegovo ime, a drugi od 43 metra kvadratna na ime njegove supruge. Zato nas čudi da je direktor stomatolog Erduan Lalović toliko zainteresovan za rješavanje stambenog pitanja navedenog kolege tražeći donaciju od Rudnika uglja“, naveli su ljekari u reagovanju.

Oni su obraćanje Lalovića Rudniku uglja za pomoć u rješavanju stambenog pitanja Džarića nazvali čistom manipulacijom.

U pismu koje su nedavno uputili ministarski zdravlja Jeleni Borovinić Bojović, grupa pljevaljskih ljekara je kazala da su u saznanju da je Džarić dobio nedavno nepovratnih 30.000 eura iz budžetske rezerve Vlade na čijem je čelu u tehničkom mandatu bio Duško Marković.

izvod stanovi Džarić
foto: Screenshot

Lalović je “Vijestima” nedavno kazao da nema takva saznanja i da se za tu informaciju obratimo relevantnim državnim adresama.

Džarić je član Opštinskog odbora DPS-a u Pljevljima, a na prethodnim parlamentarnim izborima svoju partiju je pomogao sa 700 eura.

“Da li vi uopšte znate ko je „kadar“? Koliko neki drugi ljekari imaju radnog staža? Koliko ih ima riješeno stambeno pitanj? Ko ucjenjuje bolnicu, a ko svoj rad obavlja savjesno i odgovorno“, navode ljekari u reagovanju.

Oni su najavili i podnošenje tužbe protiv direktora pljevaljske bolnice zbog izjave da su neki ljekari odbijali da zbrinu neka hitna stanja.

“Javna optužba da su najglasniji u brizi za bolničku kasu (koju usput mi punimo, a vi rasipate), odbijali hitna stanja, suspektna na COVID iako im je to bila radna obaveza zaslužuje da bude predmet tužbe, koju ćemo biti primorani da protiv Vas podnesemo, a Vi ćete pred nadležnim institucijama argumentovano, imenom i prezimenom saopštiti na koga ste konkretno mislili. Nećemo nasjesti na Vašu politiku ‘zavadi pa vladaj’. Mi smo, prije svega ljudi i ljekari koji poštuju Hipokratovu zakletvu. Prozivate nas da smo zlonamjerni i nekolegijalni a vi lično učestvujete, usuđujemo se reći namjerno i ciljano, u kreiranju opšte i napete radne atmosfere, tako što se selektivno ‘borite’ za ljekarski kadar. U tom kontekstu je i vaše obraćanje Rudniku uglja za novčanu pomoć u cilju rješavanja stambenog pitanja medicinskog direktora Opšte bolnice u Pljevljima čista manipulacija. Sa pomenutim kolegom mi nemamo lični problem. Naš problem je sistemski i ovo nije naš obračun sa njim, kako želite u javnosti da predstavite cio slučaj. Mi smo za ravnopravnost i da se u našoj ustanovi problemi rješavaju transparentno“, naveli su ljekari.

izvod stanovi Džarić
foto: Screenshot

Ljekari su kazai da i dalje stoje iza svega što su u pismu napisali ministarki zdravlja.

“Posebno akcentujemo činjenicu da ljekarskih sastanaka i dalje nema, pa prema tome, priča o dobrovoljnom angažovanju u radu sa kovid pacijentima najbliže rečeno je glupost i samo Vam naivni mogu povjerovati da se tako nešto dogodilo u ovoj ustanovi. Vješto izbjegavate i odgovor na pitanje o zaradama pojedinaca. Po kom članu zakona je to zabranjeno iznositi u javnost? Je li bolnica vaša privatna firma? Zar nije u interesu svih nas da platne liste budu transparentne jer je to jedini način da svi dođemo do istine? Možda su naša saznanja netačna? Možda neko želi dajući nam pogrešne informacije da naškodi i Vama i nama? Da li Vam je to palo na pamet“, piše u reagovanju 12 pljevaljskih ljekara specijalista.

Džarić: Stan smo uzeli na kredit, drugi je bratovljev

Radenko Džarić “Vijestima” je potvrdio je da je njegova supruga, koja takođe radi kao specijalista u Opštoj bolnici u Pljevljima vlasnica stana od 43 metra kvadratna u Novom Sadu, a da drugi stan, kojeg pominju njegove kolege, nije njegov, već njegovog brata. Kazao je i da se igrom slučaja, o kojem nije mogao javno da govori, stan vodi na njegovo ime.

“Stan smo kupili tako što smo ja i supruga podigli kredite, a nešto novca smo i pozajmili. Kupili smo stan djeci koja su na studijama, s obzirom da kao dvoje ljekara specijalista nismo uspjeli dok su bili đaci obezbijedimo minimum stambenih uslova za učenje i život“, rekao je Džarić.

Tvrdi da u Pljevljima nema riješeno stambeno pitanje i da živi u tuđem stanu od 45 kvadrata.

“Radim posao četiri anesteziologa s obzirom da sam jedini u pljevaljskoj bolnici, a trebalo bi da ih rade četiri. Svi su dobijali naknadu za stanarinu, a ja po tom osnovu nisam dobio nijedan cent”, kazao je Džarić.

On je potvrdio da je u novembru prošle godine Vlada uplatila na njegov račun 30.000 eura za rješavanje stambenog pitanja.

Bonus video: