Pljevaljsko Komunalno preduzeće izašlo iz stečaja

Stečajni upravnik DOO Komunalne usluge Radojica Grba kazao je da je Sekretarijat za stambeno-komunalne poslove, saobraćaj i vode Opštine Pljevlja donio Plan reorganizacije u DOO Komunalne usluge na pet godina

1850 pregleda 1 komentar(a)
Radnici tokom ranijeg protesta ispred Opštine, Foto: Goran Malidžan
Radnici tokom ranijeg protesta ispred Opštine, Foto: Goran Malidžan

Preduzeće Komunalne usluge izašlo je iz stečaja, nakon što su povjerioci prihvatili plan reorganizacije koji je ponudila Opština Pljevlja koja je osnivač tog preduzeća.

Privredni sud uveo je stečaj u DOO Komunalne usluge 12. oktobra prošle godine, na zahtjev Poreske uprave, zbog neizmirenih, dospjelih poreskih potraživanja, u ukupnom iznosu od 312.080 eura.

Danom otvaranja stečaja, svih 48 zaposlenih u Komunalnim uslugama upućeno je na Biro rada, od kojih je 28 ponovo angažovano za obavljanje redovnih aktivnosti preduzeća.

Stečajni upravnik DOO Komunalne usluge Radojica Grba kazao je da je Sekretarijat za stambeno-komunalne poslove, saobraćaj i vode Opštine Pljevlja donio Plan reorganizacije u DOO Komunalne usluge na pet godina.

Prihvatanjem Plana reorganizacije od najvećeg povjerioca, DOO Komunalne usluge izlaze iz stečaja nakon što rješenje postane pravosnažno, a to je nakon njegove objave u Službenom listu Crne Gore.

Nakon obustave stečaja tim preduzećem upravljaće menadžment sa 25 izvršilaca.

Planom je predviđeno da se u petogodišnjem periodu izmire dugovanja svim povjeriocima.

Najveća potraživanja ima Poreska uprava, 1,428 miliona eura, zaposleni 446.000 eura, a ostalo su dobavljači.

Radnici Komunalnih usluga 19. avgusta prošle godine stupili su u štrajk zbog 18 neizmirenih zarada i neizvjesne sudbine preduzeća.

Tražili su tada da im se odblokira račun preduzeća i isplate makar tri zarade.

Tražili su i da se ispoštuje Zakon o optimizaciji radnih mjesta. Takođe i da se zaposlenima, koji su se prijavili za dobrovoljni raskid radnog odnosa, isplate otpremnine.

Opština Pljevlja je tokom prošle godine više puta uplaćivala pomoć radnicima tog preduzeća.

Bonus video: