SNP: Kako je moguće da most propadne za dvije godine

"SNP poziva gradonačelnika Vukovića da založi sav svoj autoritet da se potrebni poslovi u Podgorici obavljaju valjano i kako treba, da nam se ne bi dešavalo da svakih godinu ili dvije rekonstruišemo i popravljamo iste mostove i saobraćajnice. Budžet Podgoričana takve akrobacije više ne može da izdrži"

5691 pregleda 7 komentar(a)
SNP, Foto: Arhiva Vijesti
SNP, Foto: Arhiva Vijesti

Socijalistička narodna partija Glavnog grada Podgorica pita upravu Glavnog grada kako je izvršena rekonstrukcija mosta žrtava 5. maja kada je nakon svega dvije godine došlo do njegovog propadanja, navodi se u saopštenju.

Iz SNP ističu da brojni građani koji prolaze ovim mostom su "svjedoci" da su ploče toliko propale da je u noćnim satima rizično tuda prolaziti, te kako dalje navode da ima desetak polomljenih i pohabanih ploča, ali da su i ostale "problematične" jer se ljuljaju pod nogama prolaznika.

"Postavljamo pitanje kako je moguće da most za dvije godine toliko propadne da postane rizičan za prolazak građana, a takođe i kako je moguće da je Sekretarijat za saobraćaj Glavnog grada 2019. godine sačinio izvještaj o stanju mostova u Podgorici, u kojem je navedeno da je stanje pomenutog mosta u zadovoljavajućem stanju?", ističu iz SNP.

Prema njihovim riječima, "ovo je još jedan dokaz" da se rekonstrukcije mostova i saobraćajnica u Glavnom gradu ne planiraju dugoročno, odnosno ne rade kvalitetno, već se sprovode samo kozmetičke popravke kako bi se pokazalo da se "tobože" u Podgorici u kontinuitetu radi i gradi.

"SNP poziva gradonačelnika Vukovića da založi sav svoj autoritet da se potrebni poslovi u Podgorici obavljaju valjano i kako treba, da nam se ne bi dešavalo da svakih godinu ili dvije rekonstruišemo i popravljamo iste mostove i saobraćajnice. Budžet Podgoričana takve akrobacije više ne može da izdrži", zaključili su.

Bonus video: