Milatović: Broj vakcinisanih i onih koji su preboljeli koronu do juna će biti 70 do 75 odsto

Ministar ekonomskog razvoja kazao češkom ambasadoru da će Crna Gora uskoro biti svrstana među sigurne destinacije

23314 pregleda 212 reakcija 56 komentar(a)
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Između Crne Gore i Češke postoji veliki prostor za unapređenje ekonomske saradnje i razmjene iskustava u oblasti turizma, energetike, pokretanja start up-ova i zaštite životne sredine, ocijenili su ministar ekonomskog razvoja, Jakov Milatović i češki ambasador Karel Urban.

Milatović je rekao da su strukturne reforme u fokusu Ministarstva, a prije svih unapređenje poslovnog ambijenta, reforma tržišta rada, revatalizacija prerađivačke industrije, jačanje inovacione politike, kao i regionalna ekonomska saradnja.

On je ocijenio da su resursi Crne Gore u turizmu veliki, te da je taj sektor potrebno dodatno diverzifikovati.

Milatović je, u cilju realizacije što bolje turističke sezone, upoznao Urbana sa procesom imunizacije koji je počeo i dodao da je projekcija da će do početka juna ukupan broj vakcinisanih i ljudi koji su preboljeli koronavirus biti između 70 i 75 odsto, što će svrstati Crnu Goru među sigurne destinacije.

Milatović je govorio i o novoj kompaniji ToMontenegro i planovima za poslovanje i pozvao na obnovu dijaloga između Češke i Crne Gore, u cilju uvođenja direktne linije između dvije države.

Urban je ocijenio da je Crna Gora na dobrom putu da postane članica Evropske unije (EU) i da Češka podržava politiku proširenja, naročito na prostoru Zapadnog Balkana.

On se osvrnuo i na rad Mješovite komisije za ekonomsku saradnju koje djeluju shodno Sporazumu o ekonomskoj i industrijskoj saradnji i kazao da je cilj njihovih održavanja preduzimanje konkretnih aktivnosti radi unapređivanja tradicionalno dobrih ekonomskih odnosa između dvije države.

“Konstatovano je da nakon stabilizacije epidemije koronavirusom postoji potreba da se nastavi sa održavanjem sastanaka te Komisije”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: