Kisić Tepavčević: Srbija spremna da nastavi da pruža pomoć i podršku Crnoj Gori u svim oblastima

U saopštenju se navodi da je Borovinić Bojović prezentovala Kisić Tepavčević trenutnu epidemiološku situaciju izazvanu koronavirusom u Crnoj Gori, izazove sa kojima se zdravstveni sistem suočava, upoznala je kako teče proces vakcinacije i koje su aktuelne epidemiološke mjere na snazi

21576 pregleda 43 reakcija 43 komentar(a)
Borovinić Bojović i Kisić Tepavčević, Foto: Vlada Crne Gore
Borovinić Bojović i Kisić Tepavčević, Foto: Vlada Crne Gore

Srbija je spremna da nastavi da pruža pomoć i podršku Crnoj Gori u svim oblastima, saopštila je danas Darija Kisić Tepavčević, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Srbije i i članica Kriznog štaba za suzbijanje COVID-19.

Iz Vlade Crne Gore je saopšteno da se Delegacija Vlade Crne Gore, predvođena ministarkom zdravlja Jelenom Borovinić Bojović, u okviru prve zvanične posjete Srbiji, sastala danas sa Kisić Tepavčević.

U saopštenju se navodi da je Borovinić Bojović prezentovala Kisić Tepavčević trenutnu epidemiološku situaciju izazvanu koronavirusom u Crnoj Gori, izazove sa kojima se zdravstveni sistem suočava, upoznala je kako teče proces vakcinacije i koje su aktuelne epidemiološke mjere na snazi.

"Kao i u Srbiji, i u Crnoj Gori, prioritet u vakcinaciji imaju najstariji sugrađani. Naša zemlja postigla je značajne rezultate u vakcinaciji zdravstvenih radnika", istakla je Borovinić Bojović.

Iz Vlade je saopšteno da je ona izrazila još jednom zahvalnost Srbiji na pomoći u borbi protiv koronavirusa.

"Dobri odnosi dvije najbliže susjedne zemlje su od neprocjenjivog značaja za funkcionisanje država", rekla je Borovinić Bojović..

U saopštenju se navodi i da je Kisić Tepavčević upoznala crnogorsku delegaciju sa stanjem uzrokovanim koronavirusom.

"Srbija je ostvarila značajne rezultate na polju vakcinacije stanovništva, što je, najefikasniji način za suzbijanje virusa", rekla je Kisić Tepavčević.

Iz Vlade su rekli da su se Borovinić Bojović i Kisić Tepavčević saglasile da je veoma značajna regionalna saradnja u borbi protiv COVID-19.

"Na sastanku je, uz obostrano zadovoljstvo, zaključeno da je zajednički cilj da se ta saradnja unaprijedi i da se afirmišu dobrosusjedski bratski odnosi Crne Gore i Srbije", zaključuje se u saopštenju Vlade Crne Gore.

Bonus video: