Taksisti traže da se svima omogući prevoz putnika sa aerodroma

Više podgoričkih taksista u znak protesta juče parkirali automobile ispred podgoričkog aerodroma

8154 pregleda 2 komentar(a)
Taksisti juče na aerodromu u Podgorici, Foto: Borko Ždero
Taksisti juče na aerodromu u Podgorici, Foto: Borko Ždero

Više podgoričkih taksista juče je parkiralo svoja vozila ispred zgrade Aerodroma u Podgorici, zahtijevajući da im se omogući da i oni prevoze, s obzirom na to da je, kako tvrde, istekao ugovor za zakup mjesta dva taksi prevoznika.

Međutim, iz Uprave Aerodroma Crne Gore juče je "Vijestima" saopšteno da su zaključili anekse sa "Royal plus" i "Lider taxi" "koji proizvode pravno dejstvo od 4.aprila", a ističu za godinu dana.

Taksisti, koji godinama spore da "Royal plus" i "Lider taxi" mogu jedino obavljati djelatnost na podgoričkom aerodromu, nakon što su razgovarali sa upravom Aerodroma, odlučili su da se povuku.

"Rečeno nam je da su produžili ugovore aneksom. Odlučili smo da se povučemo, kako ne bi dolazilo do problema", kazao je Goran Pajović.

Kako je pojasnio Pajović, prije dva dana su nakon što su saznali da je ugovor istekao, parkirali svoja vozila, smatrajući da na to imaju pravo.

"Ugovor je istekao, znači može svaki licencirani taksista da obavlja djelatnost ovdje. Dakle, ne sporimo ‘Royalu’ i ‘Lideru’, nego da se to omogući i drugima", naveo je Pajović.

Portparolka Aerodroma Marina Miketić kazala je "Vijestima" da su 14. marta 2018. objavili javni poziv za "dostavljanje ponuda za zakup 14 parking pozicija (u nedjeljivoj formi) koje se nalaze na prvoj lokaciji i 10 parking pozicija (u nedjeljivoj formi) koje se nalaze na drugo lokaciji, za pružanje taksi usluga na aerodromu ‘Podgorica’, kao i dva prostora od po dva metra kvadratna (po zakupcu) u Terminalnoj zgradi podgoričkog aerodroma, radi postavljanja dispečerskih pultova".

"U skladu sa Zakonom o državnoj imovini i Uredbom o prodaji i davanju u zakup stvari u državnoj imovini, javnim pozivom utvrđen je period zakupa na period od dvanaest mjeseci, sa mogućnošću produženja na dodatnih 12 mjeseci, najduže do pet godina ukupno. Nakon sprovedenog postupka, Aerodromi Crne Gore su 3.aprila 2018. zaključili ugovore sa ponuđačima ‘Royal plus’ i ‘Lider taxi’ na incijalni period od 12 mjeseci, a koji ugovori se u skladu sa važećim propisima iz ove oblasti blagovremeno produžavaju na dodatnih 12 mjeseci, kako je to jasno propisano javnim pozivom", navela je Miketić.

Kako je istakla shodno navedenom, Aerodromi Crne Gore imaju zaključene anekse sa "Royal plus" i "Lider taxi".

"Dakle, aneksi ističu 4. aprila 2022. godine", precizirala je Miketić.

Bonus video: