Smijenjeni direktori podgoričke Muzičke i Trgovinske škole

Iz ministarstva su saopštili da Đurović i Vukčević smijenjeni zbog kršenja Opšteg zakona o obrazovanju i vaspitanju

61909 pregleda 3027 reakcija 252 komentar(a)
Đurović, Foto: Luka Zeković
Đurović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 10.04.2021. 12:51h

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta potvrdilo je da su razriješili dužnosti direktoricu podgoričke Umjetničke škole za muziku i balet „Vasa Pavić" Zoju Đurović i direktora Srednje stručne škole „Sergije Stanić" Darka Vukčevića, kako su "Vijesti" ranije danas objavile.

Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti", za vršioca dužnosti direktora škole "Vasa Pavić" imenovana je Mira Popović, a za v.d. direktora škole "Sergije Stanić" Nataša Mitrić.

Iz ministarstva su saopštili da su Đurović i Vukčević smijenjeni zbog kršenja Opšteg zakona o obrazovanju i vaspitanju, a na osnovu člana 83 tog zakona.

Pojasnili su da je, uvidom u dokumentaciju dostavljenu od strane navedenih ustanova, te uvidom u Informacioni sistem crnogorskog obrazovanja (MEIS), utvrđeno da su se stekli zakonom predviđeni uslovi za razrješenje dvoje direktora zbog kršenja odredbi Opšteg zakona o obrazovanju i vaspitanju.

"Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta, postupa i postupaće u skladu sa zakonom. U tom smislu, preduzimaćemo sve neophodne zakonske mjere, kako bismo, u okviru svoje nadležnosti, sankcionisali bilo koji vid neprofesionalnog i nedoličnog ponašanja, dajući doprinos očuvanju integriteta svakog pojedinca, razvoju i unapređenju ljudskih prava, pravne države i društva u kojem će se njegovati i baštiniti vrijednosti koje su temelj svakog demokratskog društva", zaključuje se u saopštenju.

Đurović je ranije, u izjavi koju je dostavila medijima, kazala da je obrazloženje dobila putem mejla, te da se u njemu navodi se da su razlog smjene administrativni propusti, koji su vjerovatno nastali tokom mjeseci pandemije.

Bonus video: