Korona nije prešla kapije Doma starih u Pljevljima

Iz Doma starih saopštili da su korisnici u dobrom zdravlju i raspoloženju primili vakcine

4472 pregleda 0 komentar(a)
Dom starih u Pljevljima, Foto: Goran Malidžan
Dom starih u Pljevljima, Foto: Goran Malidžan

Dom starih “Pljevlja“ treću godišnjicu rada obilježiće sa korisnicima usluge smještaja, poštujući epidemiološke mjere i sa nadom da će se uskoro svi vratiti normalnom životu.

To je saopšteno iz Doma starih, povodom tri godine postojanja te ustanove.

“Ono na šta smo posebno ponosni je da smo uspjeli sačuvati korisnike usluge smještaja i da nismo imali nijedan slučaj zaraze virusom unutar ustanove, a korisnici su u dobrom zdravlju i raspoloženju dočekali da prime obje doze vakcine Sputnjik V. Jedna smo od rjetkih ustanova koja je istrajala u svom cilju, a to je da virus ne pređe kapiju naše ustanove. Karantinski način rada, koji je obilježio prošlu godinu, ma koliko bio težak i stresan je zbližio zaposlene, ali i korisnike. Može se reći da je krizni period samo učinio naš tim još složnijim i jačim”, saopšteno je iz Doma.

Navodi se da su uz pomoć donatora i sredstava koja su opredijeljena iz državnog budžeta, nabavljeni potrebni medicinski uređaji i pomagala, u velikoj mjeri opremljena ambulanta i olakšan rad sa korisnicima.

“Imali smo značajnu pomoć u dijelu nabavke zaštitne opreme koja nam je bila potrebna u borbi protiv epidemije. Takođe, za period od tri godine uspjeli smo unaprijediti i sistem grijanja izgradnjom sopstvene kotlarnice, nabaviti vozilo, pokrenuti rad savremeno opremljene kuhinje, prilagoditi kancelarijske prostorije potrebama zaposlenih kako bi se što više zaštitila privatnost korisnika, postavljena je i zaštitna ograda, oformljena je biblioteka Doma”.

Realizovano je više projekata koji su uključivali aktiviranje ranjive kategorije stanovništva i njegu starih lica. Otvoren je Dnevni boravak za odrasla i stara lica lica sa invaliditetom koji pruža usluge za 13 sugrađana.

Bonus video: