Tivat: U susret Danu planete Zemlje posađena tri himalajska kedra

„Himalajski kedrovi su u parku prisutni od vremena njegovog zasnivanja, a tokom ove godine jedno stablo, koje je bilo loših vitalnih i estetskih karakteristika, je uklonjeno, te se kroz ovu i slične akcije nastoji kontinuirano obnavljati vrijedna dendroflora parka“

2907 pregleda 4 komentar(a)
Posađena tri himalajska kedra, Foto: Opština Tivat
Posađena tri himalajska kedra, Foto: Opština Tivat

Tri sadnice himalajskog kedra (lat. Cedrus deodara) posađena su danas u Velikom gradskom parku u Tivtu, u susret Danu planete Zemlje koji se obilježava 22. aprila.

Sadnice je obezbjedila Opština Tivat, a sadnja je izvršena u saradnji sa Komunalnim preduzećem i uz učešće tivatskog Omladinskog tima.

„Himalajski kedrovi su u parku prisutni od vremena njegovog zasnivanja, a tokom ove godine jedno stablo, koje je bilo loših vitalnih i estetskih karakteristika, je uklonjeno, te se kroz ovu i slične akcije nastoji kontinuirano obnavljati vrijedna dendroflora parka“ – napominju ovim povodom iz Sekretarijata za uređenje prostora Opštine Tivat.

Međunarodni dan planete Zemelje obilježava se od 1970. godine sa ciljem skretanje pažnje na značaj očuvanja prirode i sprječavanja negativnih posljedica ubrzanog razvoja po životnu sredinu.

Bonus video: