Bivša Vlada zadužila Šaranovića da u njeno ime potpiše ugovore o kupoprodaji 119 stanova pod povlašćenim uslovima

"Vlada je saglasna da se za 119 stambenih prostora iz bivšeg vojno-stambenog fonda, koje je Ministarstvo odbrane dodijelilo u zakup s pravom kupovine pod povoljnim usdlovima zaposlenim u ministarstvu i Vojsci, zaključe ugovori o kupoprodaji u skladu sa Odlukom o rješavanju stambenih potreba državnih dlužbenika i namještenika"

54396 pregleda 410 reakcija 50 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Vlada je bez održavanje sjednici 17. septembra 2020. godine ovlastila tadašnjeg direktora Uprave za imovinu Blaža Šaranovića da u njeno ime potpiše ugovore o kupoprodaji stanova po povoljnim uslovima sa 119 državnih službenika i namještenika.

To stoji u zaključcima koji su dostavljeni Upravi za imovinu 23. septembra 2020. godine, a do kojeg su "Vijesti" došle.

"Vlada je saglasna da se za 119 stambenih prostora iz bivšeg vojno-stambenog fonda, koje je Ministarstvo odbrane dodijelilo u zakup s pravom kupovine pod povoljnim usdlovima zaposlenim u ministarstvu i Vojsci, zaključe ugovori o kupoprodaji u skladu sa Odlukom o rješavanju stambenih potreba državnih dlužbenika i namještenika", stoji u dokumentu.

dokument stanovi, stanovi
foto: Screenshot

Rukovodilac stručnog tima Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije na visokom nivou Vanja Ćalović Marković kazala je ranije danas da je arhiva koja se tiče dodjele stambenih kredita i stanova pod povoljnim uslovima dobrim dijelom uništena, ali i da je Vlada u septembru, poslije izbora, u tehničkom mandatu, dodijelila stambenu pomoć za više od 100 državnih službenika.

Na to je kasnije večeras na Tviteru odgovorio nekadašnji predsjednik Vladine Komisije za rješavanje stambenih pitanja i bivši ministar odbrane Predrag Bošković (DPS) tvrdeći da je "neistina da je za mandata tehničke Vlade dodjeljeno 119 stanova".

"Posljednja stambena komisija je održana 25.12. 2019. jer u budžetu za 2020. godinu nijesu ni bila predviđena sredstva za stambenu komisiju jer su se na našu inicijativu osluškujući reakciju javnosti pripremale izmjene i dopune zakona kako bi se na drugačiji način uredila ova oblast. Tako da stambena komisija ne samo u mandatu tehničke Vlade već u cijeloj 2020. nije donijela ni jednu odluku o dodjeli stana/kredita", naveo je Bošković na Tviteru.

Bonus video: