Opštini Budva na naplatu stiže sječa neistomišljenika

Opština je dužna da isplati naknade nekadašnjim članovima upravnih odbora i članovima savjeta lokalnih preduzeća i ustanova kulture, mimo zakona razriješenih u oktobru 2015. godine
55 pregleda 0 komentar(a)
Budva, Foto: Shutterstock
Budva, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 04.12.2017. 06:53h

Na adresu Opštine Budva počele su da stižu pravosnažne presude, prema kojima je dužna da isplati naknade nekadašnjim članovima upravnih odbora i članovima savjeta lokalnih preduzeća i ustanova kulture, mimo zakona razriješenih u oktobru 2015. godine.

Riječ je o članovima SDP-a, koji su skrajnuti nakon raskida koalicije sa DPS-om, tada vladajućom strankom na lokalnom nivou.

Nezakonite odluke bivše DPS vlasti mogle bi da koštaju Opštinu više od 30.000 eura, imajući u vidu da su naknade iznosile od 150 do 400 eura.

Skupština je 2015. razriješila dužnosti 12 predstavnika SDP-a i imenovala kadar DPS-a i Prave Budve, a tužbama je obuhvaćena isplata petnaestak naknada. Da su presude počele da pristižu, potvrdio je i potpredsjednik Opštine i lider budvanskog SDP-a Mihailo Đurović na nedavnom skupštinskom zasjedanju.

Iz DPS-a su optužili novu gradsku vlast da otpušta kadar te partije, što je demantovano. Đurović je smjene i presude koje pristižu naveo kao primjer odnosa tadašnje DPS vlasti prema neistomišljenicima.

Skupština je u oktobru 2015. godine, glasovima DPS-a i tadašnje Prave Budve, po hitnom postupku razriješila sve članove upravnih odbora - članove SDP-a, nakon pucanja koalicije koja je trajala deceniju.

To je učinjeno uprkos upozorenjima iz SDP-a da je riječ o nezakonitim odlukama. Smijenjeni funkcioneri potom su tužili Opštinu, a neki u međuvremenu i dobili spor.

Bonus video: