Islamskoj zajednici vraćena džamija u Pljevljima

Fejzić se zahvalio na najljepšoj bajramskoj čestitki direktorima i zahvalio se Odboru direktora CEDIS-a koji je jednoglasno podržao ovaj čin

9548 pregleda 283 reakcija 34 komentar(a)
Rovčanin i Čađenović uručili akt Fejziću, Foto: Islamska zajednice u Crnoj Gori
Rovčanin i Čađenović uručili akt Fejziću, Foto: Islamska zajednice u Crnoj Gori

Reis Islamske zajednice Rifat Fejzić primio je danas akt o povraćaju objekta Hadži Hasanove džamije u Pljevljima koji su mu uručili direktori CEDIS-a i Elektroprivrede Crne Gore (EPCG), Vladimir Čađenović i Nikola Rovčanin.

Reis se, navode iz IZ, zahvalio gostima na najljepšoj bajramskoj čestitki.

Takođe, zahvalio se Odboru direktora CEDIS-a na čelu sa predsjednikom Rajkom Radoševićem, koji je jednoglasno podržao ovaj čin.

"Direktor Čađenović istakao je zadovoljstvo ukazanom prilikom za ispravljanje istorijske nepravde i konačno vraćanje objekta vjernicima kojima je pripadao. Direktor Rovčanin je istakao zadovoljstvo brzom i saglasnom realizacijom navedeno, te poručio da će objekat u najkraćem roku biti oslobođen od lica i stvari i tako priveden izvornoj namjeni", piše u saopštenju.

Rovčanin je u aprilu najavio da će preseliti na novu lokaciju službu naplate u Pljevljima, čime će se stvoriti preduslovi da se ovaj prostor na kojem je nekada bila Hadži Hasanova džamija vrati u vlasništvo IZ.

Vlasnik ovog prostora bio je Crnogorski elektrodistributivni sistem (Cedis).

Bonus video: