SAVJET ZA GRAĐANSKU KONTROLU RADA POLICIJE UTVRDIO

"Selektivno postupanje policije neprihvatljivo i zabrinjavajuće"

Naglasili su da Savjet podržava Upravu policije i sve njene pripadnike u svim legitimnim i zakonitim aktivnostima koji doprinose vladavini prava, dosljednoj primjeni zakona i zaštiti zdravlja stanovništva, kroz poštovanje propisanih zdravstvenh mjera, u svakoj situaciji i bez izuzetka

13730 pregleda 24 reakcija 24 komentar(a)
Foto: Uprava policije
Foto: Uprava policije

Savjet za građansku kontrolu rada policije je registrovao selektivno postupanje policijskih službenika u odnosu na dva različita javna okupljanja, održana istog dana (12. maja) u Podgorici i Nikšiću, saopšteno je iz ovog Savjeta.

Kako su kazali, po sopstvenoj inicijativi su razmotrili postupanje policije i smatraju da je ispoljeni pristup Uprave policije zabrinjavajući i neprihvatljiv, posebno u okolnostima i dalje aktuelnih i izraženih podjela po političkoj, vjerskoj i nacionalnoj osnovi.

Naglasili su da Savjet podržava Upravu policije i sve njene pripadnike u svim legitimnim i zakonitim aktivnostima koji doprinose vladavini prava, dosljednoj primjeni zakona i zaštiti zdravlja stanovništva, kroz poštovanje propisanih zdravstvenh mjera, u svakoj situaciji i bez izuzetka.

"Službenici Uprave policije su, sa pravom, prekinuli okupljanje nekoliko desetina građana koji su u Podgorici izrazili podršku građanima Palestine i pozvali na sprječavanje civilnih žrtava dok su, istog dana, tolerisali neuporedivo masovnije okupljanje tokom povorke pravoslavnih vjernika na čelu sa sveštenstvom Srpske pravoslavne crkve i političarima, povodom praznika svetog Vasilija Ostroškog", navodi se u njihovom saopštenju.

Iz Savjeta su saopštili da su preporučili Upravi policije da i u odnosu na događaj u Nikšiću, na osnovu raspoložive zvanične video dokumentacije, osigura dosljednu primjenu zakona.