Nema monopola na tržištu cementa

Kompanija TCK Montenegro iz Podgorice reagovala na tvrdnje kompanije Fab live

5134 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Prisma
Foto: Prisma

Kompanija TCK Montenegro iz Podgorice reagovala je na tvrdnje kompanije Fab live, objevljene u tekstu “Samo pokušavaju da zadrže monopol”. Fab live je prethodno regovao na optužbe Instituta za evropske integracije i međunarodnu saradnju i grupa građana Bara koji su bili zabrinuti zbog mogućih posljedica rada objekta skladišta za rasute terete u Luci Bar.

“Povodom teksta “Samo pokušavaju da zadrže monopol” u kojem nas kompanija “Fab live” proziva da smo mi krivci što ih crnogorska javnost i institucije sve više provjeravaju i prozivaju za način rada i dobijanje dozvola, najoštrije demantujemo njihove navode. Istina je da nema nikakvog monopola na tržištu cementa u Crnoj Gori koju potvrđuje ponuda cementa velikog broja proizvođača iz različitih zemalja. Zalažemo se jedino da budemo jednaki svi u zdravom takmičenju i jednaki pred Zakonom, odnosno da se odredbe zakona, urbanistički uslovi, obaveze blagovremenog pribavljanja građevinskih dozvola i potpuno poštovanje ekoloških propisa jednako primjenjuju na sve pravne subjekte bez izuzetaka i bez povlašćivanja.

Povezani članci

14. Maj 2021.

Ne dozvoliti ekološku bombu u Baru

18. Maj 2021.

Samo pokušavaju da zadrže monopol

S druge strane, javnost kao i nadležne institucije države Crne Gore su iz kompanije koja je jedan od najvećih poreskih dužnika u Crnoj Gori ostali uskraćeni za blagovremeno objašnjenje na temu koja je već pokrenuta, a koja se tiče poštovanja zakonskih akata i normi prilikom izgradnje i aktuelnog poslovanja njihovog objekta u Luci Bar. Umesto tog objašnjenja, kompanija Fab live pokušava skrenuti pažnju, iznoseći neistine na račun poslovanja drugih kompanija u Crnoj Gori”, navodi se u reagovanju, koje je potpisao izvršni direktor TCK Montenegro Miroslav Gligorijević.

Bonus video: