Đukanović: U demokratskom društvu koje gradimo podrazumijevaju se novinarske slobode i pravo na drugačije mišljenje

"Nažalost, u posljednje vrijeme smo svjedoci da se ugrožava sloboda drugačijeg mišljenja i stava i od strane onih koji sebe nazivaju demokratama, istovremeno zadirući u privatnost poslenika javne riječi na nezakonit i najprizemniji način", kazao je Đukanović

6695 pregleda 29 reakcija 29 komentar(a)
Đukanović, Foto: Savo Prelević
Đukanović, Foto: Savo Prelević

Najoštrije osuđujem prijetnje bosansko-hercegovačkom novinaru Draganu Bursaću, kao i Darku Šukoviću, uredniku radija "Antena M", i njegovoj redakciji, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Đukanović je na Tviteru poručio da očekuje od nadležnih organa da se hitno otkrije i kazni akter prijetnji, nezabilježenih u građanskoj Crnoj Gori.

"U demokratskom društvu koje gradimo podrazumijevaju se novinarske slobode i pravo na drugačije mišljenje i stav. Nažalost, u posljednje vrijeme smo svjedoci da se ugrožava sloboda drugačijeg mišljenja i stava i od strane onih koji sebe nazivaju demokratama, istovremeno zadirući u privatnost poslenika javne riječi na nezakonit i najprizemniji način", kazao je Đukanović.

Zaključuje da su sigurnost, sloboda i zaštita novinara imperativ za izgradnju svake demokratske države, čemu teži Crna Gora kao buduća članica Evropske unije.

Bonus video: