Tivat: Nagrađeni laureati "Turističkog cvijeta 2021"

Cilj akcije je animiranje građana da daju svoj doprinos u uređenju grada, u susret nastupajućoj turistčkoj sezoni

1779 pregleda 1 komentar(a)
Foto: TO Tivat
Foto: TO Tivat

Turistička organizacija Tivat je u Gornjoj Lastvi, u Domu kulture Ilija Marković obilježila završetak 28. akcije "Turistički cvijet 2021".

Najboljima su po ocjeni komisije, angažovane od strane Turističke organizacije Tivat dodjeljena priznanja za hortikulturna ostvarenja u uređenju: dvorišta, balkona, zelene površine ispred stambenog i poslovnog objekta, stabla magnolije, žive ograde, kreativnog detalja, višegodišnjeg doprinosa uređenju grada kao i priznanje za najviše online glasova u akciji Turistički cvijet, na Facebook stranici Turističke organizacije Tivat.

Nagrađeni su Ljubinka Janović za najljepše uređeno dvorište, Vera Stijović za najljepši balkon i za najviše online glasova u akciji "Turistički cvijet 2021", Damir Pinjatić za najljepšu živu ogradu, Pavle Jurlina za najljepše stablo magnolije, stambena zgrada I, br. 35, Radovići za najljepšu zelenu površinu ispred stambenog objekta, konoba "Bacchus" za najljepšu zelenu površinu ispred poslovno-ugostiteljskog objekta, Filip Vuksanović za hortikulturno uređenje dvorišta – kreativni detalj, te Ljubica Bujanić za višegodišnji doprinos kortikulturnom uređenju grada.

Uz priznanja, laureatima su dodijeljene i nagrade u vidu vaučera koji će dobitnici moći iskoristiti u rasadniku "Mondo verde".

Cilj akcije je animiranje građana da daju svoj doprinos u uređenju grada, u susret nastupajućoj turistčkoj sezoni.

"Ove godine nije slučajnost da ovaj događaj obilježavamo u Gornjoj Lastvi. Očuvanje tradicije je upravo ono što nas je dovelo baš ovdje. Već je poznato da je Tivat u procesu pristupa Green Destinations i da pretenduje da u budućnosti postane zelena destinacija. Fokus je na aktivnostima koje su usmjerene na održivosti, očuvanju životne sredine i lokalnim vrijednostima. Da bi se navedeno ostvarilo potrebna je sinergija svih relevantnih subjekata kako bismo zajedno uspjeli da uvežemo ove oblasti. Upravo ovakvi događaji su dokaz da je to izvodljivo – jednu tradicionalnu lokalnu manifestaciju – hortikulturno uređivanje, odnosno "ozelenjavanje" grada, održimo u ovom prelijepom ruralnom području, uz konzumaciju lokalnih proizvoda i zvuke lokalne muzike. Nastavićemo u istom ritmu i pozivamo sve sugrađane i partnere, da u svom poslovanju takođe slijede ovaj primjer sa ciljem da Tivat postame održiva turistička destinacija", kazala je direktorica TO Tivat Danica Banjević.

Fotografije nagrađenih lokaliteta će narednih dana biti izložene na panou ispred turističkog biroa u centru grada, a biće objavljene i na sajtu Turistilke organizacije Tivat.

Bonus video: