"festival će imati pozitivan efekat na ukupan turistički promet"

Vlada i Opština Budva potvrdili: Sea Dance od 26. do 29. avgusta

"Posjetioci ne mogu pristupiti festivalima bez potvrde da je prošlo 14 dana od potpune vakcinacije protiv Kovid-19 ili negativnog rezultata PCR testa koji nije stariji od 72 sati, brzog antigenskog testa – BAT koji nije stariji od 48h, pozitivnog rezultata PCR testa koji je stariji od 14 i nije stariji od 90 dana ili pozitivnog rezultata serološkog testa - antitijela klase IgG, koji nije stariji od 90 dana"

39395 pregleda 237 reakcija 47 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Sea Dance
Ilustracija, Foto: Sea Dance

Vlada Crne Gore i Opština Budva dali su saglasnost za održavanje Sea Dance festivala u Budvi u periodu od 26. do 29. avgusta, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

Festival će se održati na plaži Buljarica u Budvi, a "realizacijom ovog festivala, Crna Gora i opština Budva postaju prepoznati kao destinacija za mlade, koji se u trenucima smanjenja pandemije prvi odlučuju na putovanja"

Iz Ministarstva smatraju da će festival imati pozitivan efekat na ukupan turistički promet, ali i da će dodatno promovisati Crnu Goru, kao odgovornu i sigurnu destinaciju.

S tim u vezi, organizatori festivala, Vlada Crne Gore i Ministarstvo zdravlja će sprovesti kampanju, koja promoviše vakcinaciju kao najbolji odgovor na suzbijanju širenja koronavirusa.

Istakli su da je organizator festivala razvio “Safe Events” protokole, kao poseban mehanizam mjera zaštite, kako bi u pandemijskom i postpandemijskom periodu bilo moguće organizovati događaje većeg formata.

“Prije samo par mjeseci organizacija jedne ovakve manifestacije bila je nezamisliva, pa je ovo još jedan pokazatelj napora i konkretnih rezultata, koje Vlada ostvaruje na saniranju epidemiološke situacije i stvaranju uslova za uspješnu turističku sezonu”, poručio je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

Gradonačelnik Opštine Budva, Marko Carević, istakao je da je opština Budva i pored brojnih napora sa kojima se bori turistička privreda, uspjela da obezbijedi sredstva.

“Na taj način ćemo omogućiti kontinuitet našoj turističkoj privredi u kojoj festivali zauzimaju posebno mjesto. Sea Dance festival je, slobodno možemo reći, postao tradicija turističke ponude Budve i veoma nam je drago što će naši gosti i ove godine imati priliku da uživaju u muzičkom spektaklu”, istakao je Carević.

On je dodao da vjeruje da će festival privući ne samo goste iz regiona, već iz mnogih zemalja svijeta, što je veoma važno za oporavak turističke privrede.

“Koristim priliku da pozovem sve one koji planiraju ljetnji odmor da posjete Budvu i našu rivijeru, uživaju u našim plažama, muzičkim i kulturnim festivalima, kao i brojnim drugim ponudama koje smo pripremili, a mi ćemo se potruditi kao dobri domaćini, da se osjećaju prijatno i kao kod svoje kuće”, poručio je Carević.

Iz ovog resora je saopšteno da je Vlada Crne Gore izdvojila 200.000 eura kako bi podržala festival zbog višestrukih benefita, a Opština Budva sa 300.000 i ona će sa organizatorima potpisati Aneks ugovora.

"Podsjećamo da posjetioci ne mogu pristupiti festivalima bez potvrde da je prošlo 14 dana od potpune vakcinacije protiv Kovid-19 ili negativnog rezultata PCR testa koji nije stariji od 72 sati, brzog antigenskog testa – BAT koji nije stariji od 48h, pozitivnog rezultata PCR testa koji je stariji od 14 i nije stariji od 90 dana ili pozitivnog rezultata serološkog testa - antitijela klase IgG, koji nije stariji od 90 dana", saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

Preporučujemo za Vas