ČESTITAO DAN DRŽAVNOSTI

Blinken: SAD podržavaju sve koji su posvećeni sprovođenju reformi neophodnih za ubrzanje pristupanja Crne Gore EU

"Tolerantna i inkluzivna Crna Gora, koja je čvrsto ukorijenjena u evroatlantsku zajednicu, dovešće do prosperitetnije i sigurnije budućnosti za sve građane Crne Gore"

9900 pregleda 1 komentar(a)
Blinken, Foto: Reuters
Blinken, Foto: Reuters

Sjedinjene Američke Države (SAD) podržavaju sve one koji su posvećeni sprovođenju reformi neophodnih za ubrzanje pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji (EU), poručio je državni sekretar SAD, Entoni Blinken.

On je kako je saopšteno iz Ambasade SAD u Crnoj Gori, u ime SAD, čestitao građanima Crne Gore Dan državnosti.

"Ove godine, dok obilježavamo 15 godina snažnih bilateralnih odnoosa i četiri godine otkako je Crna Gora NATO saveznica, Sjedinjene Države podržavaju sve one koji su posvećeni sprovođenju reformi neophodnih za ubrzanje pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji. Tolerantna i inkluzivna Crna Gora, koja je čvrsto ukorijenjena u evroatlantsku zajednicu, dovešće do prosperitetnije i sigurnije budućnosti za sve građane Crne Gore. Narodu Crne Gore želim dobro zdravlje i sreću dok nastavljamo da produbljujemo naše bilateralne veze koje su izgrađene na temeljima zajedničkih vrijednosti i demokratskih principa", poručio je Blinken.

Crna Gora danas obilježava Dan državnosti, u znak sjećanja na 13. jul 1878. godine, kada je na Berlinskom kongresu priznata kao samostalna država i isti datum 1941. kada je narod Crne Gore počeo ustanak protiv fašizma.

Povezani članci

13. Jul 2021.

Crna Gora obilježava 13. jul - Dan državnosti

Preporučujemo za Vas