Bratić razriješila preminulu ženu, u Ministarstvu i ne znaju ko im je na čelu obrazovnih institucija

Direktor Obrazovnog centra u Plužinama je Nikola Agramović, koji tu funkciju obavlja od sredine januara 2019. godine

58449 pregleda 181 reakcija 181 komentar(a)
Bratić, Foto: Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta
Bratić, Foto: Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta donijelo je rješenje kojim se smjenjuje sa dužnosti direktorica JU Obrazovni centar Plužine, Gordana Radović, koja je preminula 28. marta ove godine.

Direktor Obrazovnog centra u Plužinama je Nikola Agramović, koji tu funkciju obavlja od sredine januara 2019. godine, kada je sa te pozicije Radović otišla u invalidsku penziju.

Radović je prethodno deceniju bila na čelu te obrazovne institucije.

Ministarska prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić ili nije upoznata ko je na rukovodećim pozicijama na čelu crnogorskih obrazovnih institucija ili neko u njenom resoru svoj posao i ne radi kako treba.

Pritom preminuloj Radović su u rješenju pogriješili i prezime i napisali Radević, a kao razlog smjene su naveli da "ne izvršava radne zadatke, odnosno vrši povredu radne obaveze".

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta privuklo je opet pažnju javnosti kada je za v.d. direktora OŠ "Jugoslavija" u Baru imenovana učiteljica Rada Višnjić.

Bratić je odlučila da imenuje Višnjić i pored toga što je u januaru 2020. godine bio pokrenut disciplinski postupak nakon što je učenicima na času zadala da crtaju trobojku. Tada je dobila uslovni otkaz. Fotografija učenika koji u rukama drže iscrtane trobojke objavljena je na društvenoj mreži Fejsbuk.

U jesen prošle godine je dobila otkaz, nakon što je preko vajber grupe pozivala učenike V-2 odjeljenja na moleban u Hram Svetog Jovana Vladimira u Baru.

To, kao ni podrška osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću nijesu bili sporni Ministarstvu da se Višnjić imenuje za v.d. direktora OŠ "Jugoslavija", već su naveli da su se "u međuvremenu, u slučaju kandidatkinje R. V. pojavili privatni materijali, lične, ali i opscene prirode" i da je čitav slučaj sa njihove strane “tek kasnije... drugačije percipiran".

U odgovoru VIšnjić je navela da je odustala od funkcije vršioca dužnosti direktora OŠ "Jugoslavija" dan nakon što je dobila rješenje o imenovanju zbog pritiska i jer je Bratić "nasjela na necivilizovane reakcije" o njenom imenovanju.

Bonus video: