Urušila se krovna konstrukcija na bazenu Instituta Igalo

Bazen je zatvoren do daljnjeg, a prema nezvaničnim procjenama, pričinjena šteta premašuje iznos od milion eura. Krov je i dalje natkriven, ali zbog urušavanja noseće konstrukcije, „ulubljen“

26446 pregleda 776 reakcija 16 komentar(a)
Urušen krov, Foto: RTHN
Urušen krov, Foto: RTHN

Unutrašnji dio krova na sportskom bazenu II faze Instituta Igalo urušio se jutros oko 5 sati, ali niko od zaposlenih ili gostiju nije povrijeđen.

Bazen je zatvoren do daljnjeg, a prema nezvaničnim procjenama, pričinjena šteta premašuje iznos od milion eura. Krov je i dalje natkriven, ali zbog urušavanja noseće konstrukcije, „ulubljen“, piše radio Jadran.

U ovom trenutku nije poznato do kada će bazen biti van upotrebe, kada će krenuti sanacija i ko će je finansirati, budući da to Institut neće moći da plati iz sopstvenih prihoda, kazao je za Radio Jadran direktor hotelskog sektora, Željko Andrić.

Sreća u nesreći je, kako ističe, što je menadžment bazen zatvorio juče poslijepodne oko 17 časova, kada su postojale naznake da će doći do nekog oštećenja:

„Vidjeli smo da dolazi do napuklina na nosećim gredama krova, bazen smo ispraznili juče poslijepodne i niko od korisnika bazena ili sportskih ekipa nije povrijeđen, što je bila jedna od boljih odluka. Urušila se jedna od nosećih greda, što nema veze sa ranijim oštećenjima krova kojeg je otkrivao vjetar u nekoliko navrata. Pukla je noseća greda i cijela konstrukcija je povukla za sobom pomoćne grede, ventilaciju, instalacije i drugo. Razmjere štete su velike, ne mogu precizno da procijenim, ali sudeći po tome koliko su nas koštale ranije sanacije, ovdje je šteta sigurno preko milion eura“, priča Andrić.

Institut Igalo
foto: RTHN

Prioritet u narednim danima je, kazao je Andrić, da se uklone ostaci krovne konstrukcije i prostor učini maskimalno bezbjednim da ne bi došlo do daljih oštećenja. Ono što je važno napomenuti je da privremena obustava rada ovog bazena neće uticati na usluge Instituta za korisnike/pacijente kojima je preporučeno plivanje ili vježbe u bazenu, budući da su u T dijelu (terapijski dio) na 01 spratu u funkciji 4 terapijska bazena.

„Sportski centar Instituta jedan je od sastavnih dijelova Instituta koji je dopuna glavnom sadržaju/ponudi i nije uslov za odvijanje rehabilaticonog procesa“, dodao je Andrić.

On je sa žaljenjem konstatovao da je Institut ponovo „u fokusu“ zbog problema u Sportskom centru, uz probleme u poslovanju sa kojima se Institut bori protekle dvije godine, a koji su dodatno kulminirali u godini pandemije.

Bonus video: