Pljevlja: Služba zaštite apeluje na građane, pogotovo na seoskom području da budu oprezni sa upotrebom vatre

U posljednih desetak dana Služba zaštite i spašavanja Opštine Pljevlja imala je izuzetno veliki broj intervencija, uglavnom na seoskom području, gdje su se javljali požari na otvorenom i u šumskim kompleksima

533 pregleda 0 komentar(a)
Šumski požar, Foto: Opština Pljevlja
Šumski požar, Foto: Opština Pljevlja

U posljednih desetak dana Služba zaštite i spašavanja Opštine Pljevlja imala je izuzetno veliki broj intervencija, uglavnom na seoskom području, gdje su se javljali požari na otvorenom i u šumskim kompleksima. Požarima su pogodovale visoke temperature, jaki udari vjetra i dug period bez padavina.

Služba zaštite apeluje na građane, pogotovo na one koji žive na seoskom području, da budu veoma oprezni sa upotrebom vatre na otvorenom, zbog rizika da dođe do situacije nemogućnosti kontrolisanja požara, gdje će biti ugroženi životi i imovina ljudi.

“Takođe, veliki šumski kompleksi mogu biti ugroženi a Služba zaštite će biti onemogućena da na jakom vjetru lokalizuje i stavi pod kontrolu tako veliki broj požara”, tvrde u opštinskoj vatrogasnoj službi.

U Službi zaštite i spašavanja tvrde da su primijetili da se u pojedinim djelovima opštine namjerno podmeću požari, o čemu su upoznate nadležne institucije.

“Upućujemo poziv građanima da preduzmu mjere iz njihove nadležnosti kako bi se takvom ponašanju stalo na kraj. U suprotnom, može doći do katastrofallih požara, kao što imamo primjere sa zemljama u okruženju”, poručili su iz pljevaljske Službe zaštite i spašavanja.

Bonus video: