DPS Kolašin: Kujović bio vd načelnika Komunalne policije na osnovu fiktivnih dokaza o radnom iskustvu

"Pitamo se zašto se tada, kao sada, nije zalagao za poštovanje zakona, već ga je grubo kršio u svoju korist? Zašto tada nije štitio, kako kaže, "javni interes i sebe", već samo sebe? Da li je smio tako da se ponaša i da nezakonito obavlja javnu funkciju"

2939 pregleda 5 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Zoran Kujović zasnovao je radni odnos na mjestu vd načelnika Komunalne policije, uz fiktivne dokaze o radnom iskustvu, tvrde u Opštinskom odboru (OO) Demokratske partije socijalista (DPS).

Iz te stranke, reagujući na Kujovićevo saopštenje kažu da "o tome svjedoči zapisnik o kontrolnom inspekcijskom nadzoru, na osnovu kojeg mu je upravni inspektor MUP –a donio rješenje o zabrani obavljanja poslova vd načelnika Komunalne policije".

"U višku slobodnog vremena, nastalog usljed neiznalaženja radnog angažmana u aktuelnoj raspodjeli plijena, odnosno očekivanih direktorskih mjesta, a sve zbog procjene "onih koji se pitaju" da postoji nedostatak kompetentnosti, to jeste da postoje drugi sa više stručnosti, znanja, iskustva i vještina, predsjednik kolašinskog SNP-a se latio krivičnih prijava i poziva kojima usijava telefonske aparate u Upravi za inspekcijske poslove. I sve zvuči lijepo dok zdušno brani zakon. Ali je nejasno i čudi kako je taj sadašnji samozvani "zaštitnik zakona i javnog interesa" dozvolio sebi, svjesan da ne ispunjava uslove, da uz fiktivne dokaze o radnom iskustvu, zasnuje radni odnos na mjestu vd načelnika Komunalne policije", piše u reagovanju OO DPS.

Iz te stranke kažu da je upravni inspektor Kujoviću zabranio obavljanje poslova vd načelnika Komunalne policije "iz razloga što je zasnovao radni odnos sa dokazom o jednoj godini pripravničkog staža, dok je zakonom bila propisana potreba najmanje tri godine radnog iskustva na rukovodećim poslovima".

"Pitamo se zašto se tada, kao sada, nije zalagao za poštovanje zakona, već ga je grubo kršio u svoju korist? Zašto tada nije štitio, kako kaže, "javni interes i sebe", već samo sebe? Da li je smio tako da se ponaša i da nezakonito obavlja javnu funkciju? I da li je svojim primjerom Zoran Kujović pokazao bahatost i kako smije da se ponaša jedan javni funkcioner?", piše u reagovanju kolašinskog DPS.

Oni kažu da Kujović "tada, kao i sada, očigledno, nije mario za poštovanje zakona i javni interes, već isključivo za lični interes". Tvrde i da je "pozadina svih aktivnosti namjera ostvarivanja više desetina hiljada eura odštete po žalbi na rješenje o razrješenju sa mjesta načelnika Komunalne policije". Taj radni odnos kasnije je zasnovao, podsjećaju, “na osnovu radnog iskustva stečenog nezakonitim zapošljenjem na mjestu vd načelnika te iste službe”.

Bonus video: