MUP: Reakcija policije profesionalna, posvećeni smo obezbjeđivanju zaštite novinara

"Ovaj slučaj je pokazao da zaštita novinara nije samo deklarativna, već da institucije imaju volju i odlučnost da sankcionišu svaki pokušaj ugrožavanja njihove bezbjednosti", saopštili su oni

15389 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Twitter.com/MupCg
Foto: Twitter.com/MupCg

Reakcija policije je bila profesionalna i pokazala je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova posvećeno obezbjeđivanju adekvatne zaštite pripadnika medijske zajednice.

Ovo su saopštili iz Ministarstva unutrašnjih poslova povodom sinoćnjeg napada na direktoricu Centra za istraživačko novinarstvo Crne Gore Milku Tadić Mijović.

"Ovaj slučaj je pokazao da zaštita novinara nije samo deklarativna, već da institucije imaju volju i odlučnost da sankcionišu svaki pokušaj ugrožavanja njihove bezbjednosti", saopštili su oni.

O događaju je, podsjećaju, obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se lice liši slobode zbog sumnje da je izvršilo krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

"Samo odgovorne institucije, koje su sposobne da efikasno i djelotvorno reaguju na sve prijetnje i napade na novinare mogu obezbijediti da Crna Gora ide naprijed kada je u pitanju sloboda javne riječi", navodi se iz MUP-a.

Ministarstvo unutrašnjih poslova će se i u narednom periodu sa posebnim senzibilitetom odnositi prema zaštiti novinara, dodaju oni, posebno onih koji se bave istraživanjem kriminala i korupcije i koji su saveznici institucijama u borbi protiv ovih izazova.

Bonus video: