Mještani Vladoša: Priključivanje na vod uz šetalište predloženo zbog problema sa snabdijevanjem

"Predsjednik opštine Kolašin je samo jedan od zainteresovanih korisnika", navodi se u reagovanju

6008 pregleda 88 reakcija 11 komentar(a)
Foto: Demokrate Kolašin
Foto: Demokrate Kolašin

Mještani naselja Vladoš u Kolašinu reagovali su povodom današnjeg saopštenja kolašinskog odbora Demokrata, iz kojeg su optužili predsjednika Opštine Milosava Bulatovića da nezakonito koristi hidrantsku mrežu na šetalištu.

"Suočavajući se sa višegodišnjim problemom vodosnadbijevanja grupa građana iz naselja Vladoš se obratila d.o.o 'Vodovod i kanalizacija' sa zahtjevom za rješenje postojećeg problema. Od strane službenih lica iz Vodovoda je tada predloženo da se izvrši priključenje na postojeći vod koji ide uz šetalište pored rijeke Tare a koji se trenutno ne koristi. Obzirom da se naši objekti nalaze na samom kraju starog vodovodnog voda a da je cijelo naselje 'Donji Pažanj' priključeno na isti, praktično je nemoguće obezbijediti uredno snabijevanje vodom preko starog voda", navodi se u saopštenju dostavljenom Vijestima.

Napominju i da su se uredno obratili zahtjevom nadležnim organima, koji su potpisali svi potpisnici saopštenja.

"Predsjednik opštine Kolašin je samo jedan od zainteresovanih korisnika. Napominjemo da će se kompletni radovi finansirati iz naših ličnih sredstava, da iskop skoro cijelom dužinom prelazi preko naših imanja i da će teren nakon završetka radova biti vraćen u prvobitno stanje. Planiranim prebacivanjem naših objekata na vodovodni vod pored šetališta samo će se rasteretiti stari vod koji je svakako već preopterećen i omogućiće se bolje snabijevanje naselja 'Donji Pažanj'," zaključuje se u reagovanju koje potpisuju zainteresovani korisnici: Milotije Bulatović, Slavko Bulatović, Velizar Jovanović, Ranko Jovanović, Marko Bulatović, Miodrag Puletić, Nikola Janković, Milan Janković, Sreten Peković, Milosav Bulatović, Marko Bulatović, Matija Bulatović.

Bonus video: