MPNKS: Vuković skuplja jeftine poene, do danas nismo dobili odgovor iz Glavnog grada

Iz ministarstva kazali da su, u skladu sa postojećim zakonskim rješenjima i budžetskim mogućnostima, već obezbijedili sredstva za rješavanje gorućeg pitanja

17771 pregleda 24 reakcija 28 komentar(a)
Ministarka Vesna Bratić, Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore
Ministarka Vesna Bratić, Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković jučerašnjim obraćanjem na društvenim mrežama pokušao je da diskredituje Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta, sa samo jednim ciljem, a to je skupljanje jeftinih političkih poena, ocijenili su iz tog Vladinog resora.

"To naravno ne predstavlja nešto novo za nas u MPNKS, ali u ovom slučaju njegov cilj je manipulisanje roditeljima i djecom zarad sopstvene političke promocije", navodi se u reagovanju ministarstva.

Vuković je juče ponudio pomoć - 50.000 eura za potrebe prevoza đaka Osnovne škole "Vladimir Nazor" u druge škole, kazavši da je neshvatljivo da niko iz MPNKS nije pozvao Glavni grad ni dva mjeseca "nakon što sam javno uputio inicijativu da organizujemo sastanak i iskazao želju da se uključimo u rješavanje problema”.

Iz Ministarstva su danas pojasnili da su se već obratili Glavnom gradu sa željom da zajednički nađu rješenje koje bi podrazumijevalo izgradnju nove zgrade škole, ili pak potpunog renoviranja postojećih školskih kapaciteta, a na zadovoljstvo, prije svega roditelja, djece i nastavnog kadra OŠ „Vladimir Nazor“.

"Do danas nijesmo dobili odgovor nadležnih organa Glavnog grada, a želimo istaći da je MPNKS u skladu sa postojećim zakonskim rješenjima i budžetskim mogućnostima, već obezbijedilo sredstva za rješavanje tog gorućeg pitanja i više smo nego spremni da na odgovoran, profesionalan i transparentan način pristupimo implementaciji istoga u najkraćem mogućem roku"; navodi se u reagovanju.

Kazali su kako ne razumiju potrebu Vukovića da "na ovakav teatralan način" na ministarstvo prebacuje odgovornost za naslijedjeni problem, pred sam početak školske godine, čime je, kako smatraju, pokazao da se u svemu najvjerovatnije kriju neke druge namjere.

"'Istina se poznaje umom i srcem', a u ovoj situaciji, i činjenicama koje smo u više navrata iznosili u medijima", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: