Opština Pljevlja finansira radove na zgradi suda

Na zgradi će biti izvršena rekonstrukcija fasade, oluka i rasvjete

3613 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Opština Pljevlja
Foto: Opština Pljevlja

Opština Pljevlja finansiraće radove na zamjeni fasade, oluka i rasvjete na zgradi Osnovnog suda u Pljevljima

“Na zgradi će, kroz program koji Opština Pljevlja realizuje u cilju implementacije mjera energetske efikasnosti objekata koji se griju iz kotlarnice u Skerlićevoj, biti izvršena rekonstrukcija fasade, oluka i rasvjete. Radove vrijednosti 32.336 eura sa PDV-om izvodi firma “Tehnogradnja” doo, a rok za izvođenje je 30 dana od dana uvođenja izvođača u posao”, saopšteno je iz kabineta predsjednika Opštine Igora Golubovića.

Programom energetske efikasnosti, kojim je Opština Pljevlja za ovu godinu opredijelila sredstva u iznosu od 280.000 eura, a koji se odnosi na implementaciju mjera na objektima koji se griju iz kotlarnice u Skerlićevoj ulici. U narednom periodu biće izvršena selekcija na osnovu izvedenih detaljnih energetskih pregleda na 21 zgradi i naprevljena metodologija po kojoj će se na još objekata u cetru grada implementirati mjere.

“Za ove radove tokom prošle godine utrošeno je oko 500.000 eura, a 11 zgrada, kako one u kojima su smještene javne institucije, tako i stambene je kompletno energetski efikasno.

Podsjetimo, programom energetske efikasnosti, do sada je izvršena zamjena fasada na zgradama: kotlarnice u Skerlićevoj ulici, Skupštine opštine Pljevlja (bivša SDK), Sekretarijata za privredu Opštine Pljevlja, Fonda PIO, iznad bivše državne apoteke u glavnoj ulici, iznad apoteke Prima S, Obnove u Tršovoj ulici i niz zgrada u donjem dijelu glavne ulice”, navodi se u saopštenju Opštine Pljevlja.