Vesna Vučković v.d. predsjednika Vrhovnog suda

Na sjednici je, piše, konstatovan prestanak funkcije sutkinji Višeg suda u Podgorici Branki Bošković i Marini Đurović, sutkinji Privrednog suda Crne Gore

26862 pregleda 17 komentar(a)
Zgrada Vrhovnog suda (ilustracija), Foto: Savo Prelević
Zgrada Vrhovnog suda (ilustracija), Foto: Savo Prelević

Sutkinja Vesna Vučković postavljena je za vršioca dužnosti predsjednika Vrhovnog suda Crne Gore.

To je saopšteno iz Sudskog savjeta, nakon sjednice tog tijela.

"Savjet je razmatrao situaciju u funkcionisanju Vrhovnog suda Crne Gore i donio odluku o postavljenju Vesne Vučković, sutkinje ovog suda za vršioca dužnosti predsjednika do izbora novog predsjednika Vrhovnog suda. Prije donošenja odluke, tokom razmatranja ove tačke dnevnog reda, sjednici su prisustvovale i sudije Vrhovnog suda Crne Gore, Miraš Radović, Hasnija Simonović, Radojka Nikolić, Vesna Vučković, Vesna Jočić i Nataša Božović, sa kojima je Sudski savjet razmijenio mišljenja o pitanju funkcionisanja i organizacije Vrhovnog suda Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Na sjednici je, piše, konstatovan prestanak funkcije sutkinji Višeg suda u Podgorici Branki Bošković i Marini Đurović, sutkinji Privrednog suda Crne Gore.

"Razmatrajući zahtjeve za utvrđivanje naknade zarade ranijih sudija Milice Popović, Biserke Bukvić, Zahita Camića, Branke Bošković, Marine Đurović i Aiše Međedović, Savjet je u skladu sa članom 36 stav 2 Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru, utvrdio pravo na naknadu u visini zarade ostvarene u zadnjem mjesecu u kom su vršili funkciju. Razmatrajući zahtjeve za utvrđivanje naknade za neiskorišćeni godišnji odmor ranijih sudija: Vesne Pavišić, Vesne Šćepanović, Dušanke Radović, Radula Kojovića, Biserke Bukvić i Zahita Camića, Savjet je utvrdio pravo na naknadu srazmjerno vremenu provedenom na radu do konstatovanja prestanka funkcije".

Navodi se da je na sjednici donijeta je odluka o raspisivanju javnog oglasa za popunu jednog upražnjenog mjesta u Vrhovnom sudu Crne Gore.

Bonus video: