Za kupovinu motela „Vodice” nema zaintersovanih

U lokalnoj upravi tvrde da je ekonomski opravdano da se motel proda jer nerentabilno posluje. Predmet prodaje nije bila manastirska vodenica jer je Skupština opštine donijela novu odluku kojom je izuzela iz prodaje vodenicu staru oko 500 godina

16762 pregleda 2 komentar(a)
Motel "Vodice", Foto: Goran Malidžan
Motel "Vodice", Foto: Goran Malidžan

Za kupovinu najpoznatijeg pljevaljskog ugostiteljskog objekta, motela “Vodice”, čiju je prodaju oglasila Opština Pljevlja, nije dostavljena nijedna ponuda.

To je “Vijestima” potvrdio predsjednik opštine Igor Golubović.

Oglas o prodaji motela “Vodice”, smještenog u istoimenom parku nedaleko od centra grada, lokalna uprava raspisala je krajem jula. Motel, jedan od simbola grada, prodavao se po minimalnoj cijeni od 378.724 eura, shodno procjeni Komisije Uprave za nekretnine iz maja 2019. Osim ugostiteljskog objekta veličine 640 metara kvadratnih, predmet prodaje je i 500 metara kvadratnih dvorišta, 702 metra kvadratna neplodnog zemljišta.

Motelom “Vodice”, kojim upravlja opštinsko preduzeće “Čistoća” već duže ne radi.

U lokalnoj upravi tvrde da je ekonomski opravdano da se motel proda jer nerentabilno posluje. Predmet prodaje nije bila manastirska vodenica jer je Skupština opštine donijela novu odluku kojom je izuzela iz prodaje vodenicu staru oko 500 godina, koja je prije usvajanja bila predmet oštre polemike između predstavnika crkve, pljevaljske vlasti i opozicije.

U obrazloženju odluke, navodi se da prilikom pripreme prethodne odluke predlagač nije imao u vidu činjenicu da se predmetna nepokretnost nalazi u zoni zahvata DUP-a Ada i da je zbog toga predložio da predmet prodaje bude cijela katastarska parcela, ukupne površine 2.369 metara kvadratnih.

”U skladu sa DUP-om Ada motel ‘Vodice’ sa pripadajućim zemljištem predstavlja urbanističku parcelu 6,4, a ovu urbanističku parcelu čini dio katastarske parcele broj 13, ukupne površine 1842 metra kvadratna, a ostatak ove parcele površine 527 metara kvadratnih predstavlja javnu površinu, tako da ovo zemljište ne može biti predmet prodaje. Minimalna ukupna cijena nepokretnosti iz prethodne oddluke u iznosu od 424.531 euro umanjena je za iznos od 21.875 eura, odnosno za iznos procijenjene vrijednosti zemljišta površine 527 metara kvadratnih, koje po novoj odluci nije predmet prodaje, kao i za procijenjenu vrijednost zgrade stare vodenice u iznosu od 23.931 euro”, navodi se u obrazloženju Odluke o prodaji.

Do 2009. godine motel “Vodice” je bio u vlasništvu Rudnika uglja, kada je zbog nagomilanih finansijskih obaveza izvršio kompenzaciju dijela imovine sa Vladom, ustupajući joj između ostalog i motel. Nakon što u nekoliko navrata nije uspjela putem javnog nadmetanja prodati “Vodice”, Vlada ga je ustupila bez nadoknade Opštini.

Bonus video: