Učenici kolašinske Osnovne škole "Risto Manojlović" konačno dobili autobus

Time je, kako je kazala v.d. direktora Nataša Peković, riješen veliki problem, koji je jedina gradska osnovna škola u tom gradu imala godinama

8299 pregleda 77 reakcija 10 komentar(a)
Autobus za kolašinske đake, Foto: Dragana Šćepanović
Autobus za kolašinske đake, Foto: Dragana Šćepanović

Kolašinska Osnovna škola “Risto Manojlović” dobila je novi autobus koji će služiti za prevoz učenika i nastavnika sa seoskog područja.

Time je, kako je kazala v.d. direktora Nataša Peković, riješen veliki problem, koji je jedina gradska osnovna škola u tom gradu imala godinama.

”Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta je našoj školi dodijelilo školski autobus marke ‘otokar’, sa 31 sjedištem i sa savremenom opremom. Novo školsko vozilo će saobraćati do sela uz magistralni put. Pored toga što autobus posjeduje savremenu opremu, takođe će doći do smanjenja troškova goriva i održavanja koje je škola imala prethodnih godina. Time smo riješili veliki problem i nadamo se da će novi autobus i kombi koji je škola već imala služiti svim učenicima i zaposlenima”, kazala je ona.

Prevoz od kuće do škole u Kolašinu koristi oko 100 osnovaca. Novi autobus, objašnjava Peković, saobraćaće do sela Sjerogošte, Mušovića Rijeka i Crkvina.

”Veliku zahvalnost dugujemo Ministarstvu što su uspjeli da riješe problem koji je naša ustanova imala posljednjih godina, čime je pokazalo odgovoran odnos i brigu prema učenicima naše škole. Vjerujemo da će resorno ministarstvo nastaviti da nam pruža podršku i da će još biti sličnih akcija. Očekujemo da ćemo i u budućnosti imati podršku u savladavanju izazova sa kojima ćemo se susretati”, kaže v.d. direktora OŠ “Risto Manojlović”.

Bonus video: