služiće za prevoz učenika i nastavnika sa seoskog područja

Učenici kolašinske Osnovne škole "Risto Manojlović" konačno dobili autobus

Time je, kako je kazala v.d. direktora Nataša Peković, riješen veliki problem, koji je jedina gradska osnovna škola u tom gradu imala godinama

8269 pregleda 77 reakcija 10 komentar(a)
Autobus za kolašinske đake, Foto: Dragana Šćepanović
Autobus za kolašinske đake, Foto: Dragana Šćepanović

Kolašinska Osnovna škola “Risto Manojlović” dobila je novi autobus koji će služiti za prevoz učenika i nastavnika sa seoskog područja.

Time je, kako je kazala v.d. direktora Nataša Peković, riješen veliki problem, koji je jedina gradska osnovna škola u tom gradu imala godinama.

”Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta je našoj školi dodijelilo školski autobus marke ‘otokar’, sa 31 sjedištem i sa savremenom opremom. Novo školsko vozilo će saobraćati do sela uz magistralni put. Pored toga što autobus posjeduje savremenu opremu, takođe će doći do smanjenja troškova goriva i održavanja koje je škola imala prethodnih godina. Time smo riješili veliki problem i nadamo se da će novi autobus i kombi koji je škola već imala služiti svim učenicima i zaposlenima”, kazala je ona.

Prevoz od kuće do škole u Kolašinu koristi oko 100 osnovaca. Novi autobus, objašnjava Peković, saobraćaće do sela Sjerogošte, Mušovića Rijeka i Crkvina.

”Veliku zahvalnost dugujemo Ministarstvu što su uspjeli da riješe problem koji je naša ustanova imala posljednjih godina, čime je pokazalo odgovoran odnos i brigu prema učenicima naše škole. Vjerujemo da će resorno ministarstvo nastaviti da nam pruža podršku i da će još biti sličnih akcija. Očekujemo da ćemo i u budućnosti imati podršku u savladavanju izazova sa kojima ćemo se susretati”, kaže v.d. direktora OŠ “Risto Manojlović”.