REAGOVANJE

Svaki posao radimo transparentno

Opština Pljevlja reagovala je povodom teksta “Firma Blaža Đukanovića postavlja rasvjetu u centru Pljevalja”

5014 pregleda 0 komentar(a)
Opština Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Opština Pljevlja, Foto: Goran Malidžan

Opština Pljevlja reagovala je povodom teksta “Firma Blaža Đukanovića postavlja rasvjetu u centru Pljevalja”.

”Opština Pljevlja je 15. septembra 2021. godine izvijestila javnost da uskoro kreće ugradnja novih svjetiljki i stubova javne rasvjete u Tršovoj ulici koja se nalazi u strogom centru grada. Namjera informacije je bila da se Pljevljaci informišu o nastavku radova na uređenju centralnog gradskog jezgra, a pored ostalog da je izabrana firma koja će izvoditi radove - montažu rasvjete (ne i nabavku) podgorička kompanija “BB Solar”.

Kako bi javnost bila bliže upoznata, Opština Pljevlja je otvorenim postupkom javne nabavke u januaru 2019. godine (PV 01/19 pod 19.01.2019. godine) izvršila nabavku 100 komada dekorativnih stubova i svjetiljki, za rasvjetu u glavnoj ulici (ulica Kralja Petra I).

U vezi sa gore navedenim, Opština Pljevlja je u tenderskom postupku koji uključuje jednostavnu nabavku (broj J 18/21) od 11.08.2021. planirala i izabrala izvođača radova za rekonstrukciju odnosno izgradnju NN elektro mreže za napajanje javne rasvjete i postavljanje odnosno montažu ranije nabavljenih stubova i svjetiljki koji nisu ugrađeni u promenadi u glavnoj ulici, u ulicu Tršovoj. Još jednom ponavljamo nabavka iz avgusta ove godine nije uključivala nabavku i isporuku stubova i svetiljki, koja je, podsjećamo izvršena otvorenim postupkom PV 01/19 od 19.01 2019. godine.

U predmjeru radova za izgradnju NN mreže u Tršovoj ulici, za predviđene stubove i svjetiljke ne piše “nabavka” već samo “montaža”, što znači da već postoje.

Što se tiče primjedbi na ocjenu ponuda za rasvjetu Glavne ulice, dostavljamo Odluku o izboru najpovoljnije ponude od 15.03.2019. koji se odnosi i na obrazloženje neispravnih ponuda i na koju nije izjavljena nijedna žalba.

Dodajemo da sve javne nabavke Opština Pljevlja sprovodi transparentno - prema svima jednako i dostupno, i u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, pa ove primjedbe i neopravdana podmetanja novinara nas ne brinu i predstavljaju jasnu namjeru da zbog eksploatacije dnevno političkih tema obesmisle aktivnosti Opštine Pljevlja na stvaranju boljih i kvalitetnijih uslova za život svih Pljevljaka”, piše u reagovanju.