CGO: Ako Krivokapić i Abazović ne misle kao Bratić, onda je vrijeme da iniciraju njenu smjenu

"Svaki organ vlasti, pa i Ministarstvo koje vodi Bratić, dužan je da uvažava i poziva na poštovanje odluka organa u čijoj je nadležnosti kontrola nad sprovođenjem zakona, umjesto što ohrabruje bojkot takvih odluka i kršenje zakona"

9150 pregleda 16 komentar(a)
Foto: CGO
Foto: CGO

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta, kojim rukovodi Vesna Bratić podržalo je direktorku kotorske Gimnazije koja neće da sprovede inspekcijski nalog, umjesto da je, kao što Opšti zakon o obrazovanju i vaspitanju nalaže, smijeni, saopšteno je iz Centra za građanskog obrazovanje (CGO).

Iz CGO su upitali da li Vlada, premijer Zdravko Krivokapić i vicepremijer Dritan Abazović, podržavaju ovakvu odluku Bratić "koja svoj svjetonazor stavlja ispred vladavine prava".

"Ako ne podržavaju, onda je vrijeme da sami iniciraju njenu smjenu. Svaki organ vlasti, pa i Ministarstvo koje vodi Bratić, dužan je da uvažava i poziva na poštovanje odluka organa u čijoj je nadležnosti kontrola nad sprovođenjem zakona, umjesto što ohrabruje bojkot takvih odluka i kršenje zakona", navodi se na Tviter nalogu CGO.

Pozvali su Upravu za inspekcijske poslove da istraje u postupku i izda prekršajni nalog i prijedlog za smjenu direktorke "koje misli da za nju zakon ne važi u ovoj državi".

Bonus video: