Ćosić (ICIJ): Reakcija Malog i Đukanovića na "Pandorine papire" – demagogija

Ćosić kaže da ofšor poslovanje nije ilegalno, ali treba da se sankcioniše ili bar ispita ako bivši ili aktuelni političari kupuju nekretnine i to skrivaju da bi izbjegli porez

6707 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Napadi na novinare koji su učestvovali u projektu “Pandorini papiri” su demagogija, kaže Jelena Ćosić iz Međunarodne mreže istraživačkih novinara (ICIJ), organizacije koja je predvodila to međunarodno istraživanje, prenosi n1info.com.

"Mislim da je to njihova čista demagogija i da je to način obraćanja javnosti – to vidimo i kod Siniše Malog u Srbiji i Mila Đukanovića u Crnoj Gori", kaže Ćosić.

Ona je kazala da, prema podacima ICIJ, postoje 123 kompanije koje su povezane sa vlasnicima iz Srbije.

Neki ljudi možda ni ne znaju da su vlasnici kompanija u ofšoru, ako neko dođe do vaših ličnih podataka i na vaše ime otvori firmu negdje u svijetu, rekla je Ćosić.

"Ta kompanija može da ima na svom računu stotine miliona evra, nekretnine u Francuskoj, a da vi ni ne znate", govori ona.

Ćosić kaže da ofšor poslovanje nije ilegalno, ali treba da se sankcioniše ili bar ispita ako bivši ili aktuelni političari kupuju nekretnine i to skrivaju da bi izbjegli porez.

Bonus video: