Grbović: Snimci koji su se pojavili pokušaj diskreditacije sadašnjeg rukovodstva i rada ljekara pljevaljske bolnice

Na društvenim mrežama pojavio se snimak, na kojima se vidi da navodno građani ulaze u crvenu kovid zonu kako bi posjetili rodbinu zaraženu koronavirusom smještenu na kovid odjeljenju pljevaljske bolnice

9734 pregleda 4 komentar(a)
Grbović, Foto: TV Vijesti
Grbović, Foto: TV Vijesti

Direktor Opšte bolnice u Pljevljima Saša Grbović tvrdi da na Kovid odjeljenje u pljevaljskoj bolnici nijesu dozvoljene posjete, i da su snimci koji su se pojavili u javnosti, pokušaj diskreditacije sadašnjeg rukovodstva i rada ljekara pljevaljske bolnice.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak, na kojima se vidi da navodno građani ulaze u crvenu kovid zonu kako bi posjetili rodbinu zaraženu koronavirusom smještenu na kovid odjeljenju pljevaljske bolnice.

Direktor pljevlajske bolnice kaže da su vrata na ulasku u kovid odjeljenje stalno zaključana a da se osobe koje se vide na snimku ulaze u infektološku ambulantu, koje se nalazi odmah pored ulaznih vrata ili su dostavili gardarobu, za pacijente.

Gardaroba i druge stvari za oboljele pacijente, kako tvrdi Grbović ostavljaju se na stolu pored ulaznih vrata.

Pljevlja su opština sa najviše aktivnih slučajeva infekcije koronavirusom na 100 hiljada stanovnika, U posljednjih deset dana od posljedice zaražavanja koronavirusom umrlo je četrnaest Pljevljaka od kojih je najmlađa pacijentkinja imala 37. godina.

U pljevaljskoj bolnici na liječenju od infekcije koronavirusom, nalazi se 41 Pljevljak, što je sto odsto popunjenost kovid odjeljenja pljevaljske bolnice.

Svakodnevno se u prosjeku registruje pedesetak novih slučajeva infekcije covidom 19, a korona se uselila i u Dom za stare.

Epidemiološkinja Doma zdravlja u Pljevljima Biljana Čarkilović nedavno je kazala Vijestima da je epidemiološka situacija u Pljevljima izrazito nepovoljna I smatra da će se sadašnja situacija sa covidom “još jedno vrijeme održavati”.

Tvrdi da je nepoštovanje epidemioloških mjera jedan od glavnih razloga zbog kojeg je došlo do ekspanzije korone u najsjevernijoj crnogorskoj opštini.

“Dosta ljudi sa mora je došlo inficirano. Epidemiološke mjere ne poštuju se na žurkama, koncertima, svadbama, tokom izjavljivanja saučešća, sahranama kojima prisustvuje veliki broj ljudi. Vjerovatno ima i onih nesavjesnih građana sa lakom slikom ili bez simptoma, koji se kreću po gradu, ugrožavajući tako život, svojim komšijama i drugim građanima”, kazala je Čarkilović.

Čarkilović je pozvala građane da poštuju epidemiološke mjere, jer se tako najbolje sprečava širenje virusa.

Iz Uprave za inpekcijske poslove Vijestima su saopštili da su u Pljevljima u periodu od 14.juna do 26.septembra 2021.godine, izvršile 674 kontrola, u kojima su utvrđene samo tri nepravilnosti. Dvije nepravilnosti utvrdila je Turistička inspekcija a jednu Zdravstveno sanitarna inspekcija.

„Radi otklanjanja dvije utvrđene nepravilnosti, Turistička inspekcija je podnijela zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka (za nenošenje zaštitne maske) i kriivčnu prijavu (za neposjedovanje jednog od dokaza iz nacionalne Covid potvrde), dok je Zdravstveno sanitrana inspekcija utvrdila jednu nepravilnost koja se odnosila ne nepoštovanje rješenja o smještaju u samoizolaciju, za koju je podnijeta krivična prijava“, odgovorili su iz Uprave za inspekcijske poslove.

U Pljevljima je do sada vakcinisano preko deset hiljada građana.

Bonus video: