Braća ne posjeduju nelegalne objekte

”Ispitni postupak na katastarskoj parceli 424/10 KO Nikovići u Tivtu od strane urbanističko-građevinske inspekcije još uvijek traje, a isti se sprovodi neselektivno i u skladu sa pozitivnim propisima", saopštio je vd generalnog direktora Direktorata za inspekcijske poslove i licenciranje Ljubiša Konatar

8373 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Siniša Luković
Foto: Siniša Luković

Vršilac dužnosti generalnog direktora Direktorata za inspekcijske poslove i licenciranje Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ljubiša Konatar ragovao je na tekst objavljen u ND “Vijesti” objavljen 16. oktobra, pod naslovom “Masovna divlja gradnja u Radovićima, Ministarstvo žmuri”.

”Ispitni postupak na katastarskoj parceli 424/10 KO Nikovići u Tivtu od strane urbanističko-građevinske inspekcije još uvijek traje, a isti se sprovodi neselektivno i u skladu sa pozitivnim propisima. Pored navedenog, netačne i neprikladne su informacije objavljene u ND “Vijesti “od 16. oktobra 2021. godine (str.3) da moja braća grade ili su vlasnici nelegalnih objekata na navedenom lokalitetu. Dakle, niko od moje braće ne gradi, niti posjeduje nelegalne objekte na pomenutom lokalitetu, a ni na teritoriji Crne Gore”, navodi se u reagovanju Konatara.

U tekstu se navodi da Građevinsko-urbanistička inspekcija Ministarstva već duže ne reaguje na masovnu uzurpaciju državnog zemjišta, krčenje šume i divlju gradnju u kontakt zoni najveće strane direktne investicije u crnogorski turizam - kompleksa turističkog rezorta Luštica Bay u Krtolima kod Tivta. Prema tvrdnjama mještana koji su novinara “Vijesti” upoznali sa ovim problemom, jedan od divljih graditelja na uzurpiranom državnom zemljištu u Krtolima je navodno, i brat Ljubiše Konatara. Na to i na set drugih pitanja poslatih Ministarstvu, “Vijestima” nije odgovoreno.

Odgovor novinara u sjutrašnjem broju

Bonus video: