o današnjoj sjednici

Pres služba: Carević, Božović i Jovanović pokušali da javno linčuju direktoricu TO Budva

"Vjerujemo da je i javnosti jasno da je jedini grijeh direktorice Liješević što nije htjela da 'sluša' i po diktatu radi protivzakonito", navode iz pres službe TO Budva

21629 pregleda 26 komentar(a)
Budva, ilustracija, Foto: Shutterstock
Budva, ilustracija, Foto: Shutterstock

Pres služba Turističke organizacije Budva oglasila se povodom, kako su kazali, "pravnog nasilja" koje je danas priređeno u prostorijama te organizacije.

Kazali su da su predsjednik Opštine Marko Carević, njegov šef kabineta Nikola Jovanović i poslanik Milo Božović "pokušali da javno linčuju" direktoricu TO Budva.

Novoizabrani Izvršni odbor Turističke organizacije Budve razriješio je dužnosti direktoricu Maju Liješević zbog teže povrede radne dužnosti, potvrđeno je ranije danas "Vijestima" u Izvršnom odboru te organizacije. Za vršioca dužnosti direktora imenovan je Nemanja Kuljača, aktuelni menadžer grada.

Povezani članci

09. Novembar 2021.

Liješević razriješena, Kuljača v.d. direktor TO Budva

Saopštenje pres službe TO Budva prenosimo u cjelosti:

"Povodom pravnog nasilja koje je danas izvršeno u prostorijama TO Budva, a u cilju objektivnog informisanja, obavještavamo javnost na koji način se shodno poslovniku o radu zakazuje sjednica IO:

Članom 10 predviđeno je da se uz poziv dostavlja predlog dnevnog reda sa odgovarajućim materijalom i predlozima odluka, članom 11 predviđeno je da predlog dnevnog reda sjednice utvrđuje predsjednik IO u saradnji sa direktorom Organizacije, članom 12 predviđeno je da se poziv za sjednicu dostavlja članovima IO i direktoru, kao i licima koja za određenu sjednicu odredi predsjednik ili direktor, kao i da se dostavljaju najmanje 5 dana prije sjednice tako da članovi IO imaju dovoljno vremena da se upoznaju sa materijalima i pripreme za sjednicu.

pres služba TO Budva
foto: Pres služba TO Budva

Nažalost, predsjednik Organizacije je po ko zna koji put prekršio Zakon, Statut i poslovnik i u vrijeme zakazane press konferencije o kojoj je javnost već juče obavještena, znajući da direktorica Organizacije ima radne obaveze, sa svojim saradnicima organizovao 'sjednicu IO' u vrijeme press konferencije povodom dočeka Nove 2022. godine, što treba da je glavna vjest danas iz Budve, a o čemu je obavijestio stručnu službu organizacije mailom u 11h i 15 minuta, naređujući direktorici Liješević da otkaže već zakazanu press konferenciju na kojoj su pored TO Budva tradicionalno prisustvovali i pojedini hotelijeri i izvođači.

pres služba TO Budva
foto: Pres služba TO Budva

U vezi sa navodnim razrješenjem direktorice Liješević, a opet radi javnosti podsjećamo da je članom 58 Statuta TO Budva propisano je da predlog za pokretanje postupka za razrješenje direktora Organizacije može podnijeti Izvršni odbor Organizacije.

Predlog za pokretanje postupka za razrješenje razmatra i ispituje navode predloga komisije koju imenuje Izvršni odbor iz redova članova Organizacije.

Prije donošenja odluke o razrješenju, direktoru se mora dati mogućnost da se izjasni o razlozima za razrješenje.

U slučaju razrješenja direktora Organizacije Izvršni odbor imenuje lice koje će obavljati tu funkciju do izbora direktora po raspisanom konkursu.

pres služba TO Budva
foto: Pres služba TO Budva

Šef kabineta predsjednika opštine u 14:19h uputio je direktorici mail da je 'formirana komisija' za njeno razrješenje koju čine v.d sekretarka za lokalnu samoupravu Nevenka Božović Jovović, v.d sekretarka za društvene djelatnosti Danijela Došljak i šef kabineta Nikola Jovanović (svi članovi DF-a) i da ima rok da se o navodima za 'razrješenje' izjasni do 15h. Sve i da je predmetna sjednica zakazana po poslovniku i statutu, i da zaista postoje razlozi za razrješenje, postavlja se pitanje na koji način su navedena lica članovi Organizacije TO Budva, pa je u tom smislu sasvim jasno da je član 58 Statuta TO Budva samo još jedan u nizu koji je predsjednik Organizacije sa svojim sledbenicima tokom ovih dana prekršio.

pres služba TO Budva
foto: Pres služba TO Budva

Pored svega navedenog, o navodnoj sjednici IO TO Budva dovoljno govori činjenica da su 'predsjednika i članove IO TOB' morali da hrabre u obračunu sa jednom gospođom koja nije politički aktivna, predsjednik Opštine Carević, njegov šef kabineta Jovanović ali i poslanik u Skupštini Crne Gore Milo Božović, a radi javnosti podsjećamo i da su svi 'članovi novoizabranog Izvršnog odbora' ujedno i članovi DF-a.

U vezi sa svim navedenim vjerujemo da je i javnosti jasno da je jedini grijeh direktorice Liješević što nije htjela da 'sluša' i po diktatu radi protivzakonito.

I na kraju, o samoj sjednici održanoj 05.11.2021. godine, legitimitet na taj način izabranog Izvršnog odbora i svih njegovih navodnih odluka, konačan sud jedino za to daće nadležna instanca, Vlada Crne Gore, tj. nadležno Ministarstvo ekonomskog razvoja, a sve u skladu sa članom 6 Zakona o turističkim organizacijama", zaključuje se u saopštenju.